Водоподаването в град Пловдив е възстановено, но ВиК продължава работа

...
Водоподаването в град Пловдив е възстановено, но ВиК продължава работа
Коментари Харесай

Водоподаването в Пловдив е възстановено

Водоподаването в град Пловдив е възобновено, само че ВиК продължава работа до цялостното отстраняване на огромната повреда, която остави града под тепетата на изсъхнало. Това заяви БНР.

Инж. Антон Гълъбов, зам.-главен инженер на локалното ВиК сдружение уточни, че към този час единствено при високите етажи може да се усети намалено налягане, само че не и липса на вода. По думите му 2 екипа са на мястото на повредата и работят по отстраняването на провалите върху стоманения тръбопровод.

Очакванията са в късния следобяд той да бъде пуснат, с цел да се види дали казусът е решен напълно. Водопроводът е поел доста огромен тонаж водна маса и не е ясно в подземните му елементи дали няма да има някакъв проблем, разясни той.

Гълъбов акцентира, в случай че се наложи екипите на ВиК ще работят без спиране, само че градът няма да остане без вода още веднъж . Той изтъка, че Пловдив разполага с 4 помпени станции и е направено такова преразпределение на хидравликата на мрежата в града, че да има вода на всички места.
 Без вода по високите етажи в Пловдив поради повреда
Без вода по високите етажи в Пловдив поради повреда

Аварията е станала при събарянето на остарелия жп мост над Марица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР