Водоподаването към потребителите ще бъде спряно в 8:00 ч. на

...
Водоподаването към потребителите ще бъде спряно в 8:00 ч. на
Коментари Харесай

ВиК – Шумен ще изпълни планов ремонт на довеждащия водопровод към гр. Шумен


Водоподаването към потребителите ще бъде спряно в 8:00 ч. на 12 . 10 .2022 година

ВиК – Шумен извършва действия по отношение на подготовката за зимния сезон. Тези действия обгръщат поправки на основни ВиК уреди на обслужваната от сдружението територия. В рамките на подготовката на оборудванията за зимата, ВиК – Шумен ще извърши планов ремонт на довеждащия тръбопровод към града на 12.10.2022 година

За осъществяване на работите, оборудването ще бъде спряно от Ревизионна шахта (РШ) Велики Преслав в 6:00 часа на 12.10 2022 година и ще стартира поетапното прекъсване на водата, постъпваща от него.

Около 6:30 ч. ще бъдат спрени помпените елементи на Помпена станция 1300.
Водоемите към гр. Шумен, кв. Макак, с. Панайот Волов и с. Белокопитово ще бъдат напълнени до оптимален размер, заради което се чака прекъсването на водата към потребителите да стартира от 8:00 ч. сутринта.

Направена е организация за оптимално осъществяване на другите ремонтни действия, както следва:

Три бригади ще работят по РШ 60, РШ 61, РШ 62 на довеждащия тръбопровод ф 900 стомана. В околност „ Пастирките “ ще работи една бригада в сектор на довеждащия тръбопровод ф 900 стомана сред РШ 53 и РШ 54 и една бригада на секване на републикански път Шумен – Велики Преслав / до с.Хан Крум/

Поетапното пълнене с вода на довеждащия тръбопровод ще стартира след привършване на всички планувани действия и ще бъдат включени помпените елементи на Помпена станция 1300. Оттам ще стартира пълненето на напорен водоем 13000 м3, намиращ се в кв. Дивдядово, и по-късно – поетапно включване на помпените станции, обслужващи гр.Шумен.

Планирано е дейностите да завършат до края на деня на 12.10.2022 година

ВиК – Шумен се извинява за неудобствата и ще осведоми своите клиенти за хода на ремонта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР