Водоподаването към Омуртаг на 31 декември не е стигнало до

...
Водоподаването към Омуртаг на 31 декември не е стигнало до
Коментари Харесай

Водата в Омуртаг на 31 декември не е стигнала за всички

Водоподаването към Омуртаг на 31 декември не е стигнало до всички адреси, макар обещанието на ВиК-Търговище да обезпечи вода в последния ден на годината. В огромна част от града не е имало и нужното налягане, оповестява БНР.

Огромна част от хората през вчерашния ден са имали вода за към половин час, а на други адреси чешмите са текли единствено десетина минути, изясни Магдалена Славова от Гражданското обединяване " Вода за Омуртаг ".

" Към момента ситуацията е по-трагично и от лятото, и от есента. Въпреки, че е зима - ето, към този момент сме януари месец, и сега няма превалявания и не знам какво ще е идващото лято. Ние сме в бедствено състояние. Имахме вода, само че за алегорично време. Много от хората не съумяха да се изкъпят за 31-ви, защото за 30 минути по какъв начин се включват бойлери. Голяма част от града нямаха и налягане изобщо. Очакваме още от на следващия ден вниманието към нас още веднъж да се ускори, да имаме по-градивна връзка с Министерство на районното развиване и благоустройството и с министър Шишков, такава, каквато ни беше обещана на срещата на 29 ноември ", съобщи Славова.

Средства за правене на разбор за положението на довеждащия тръбопровод от пречиствателната станция за питейни води " Ястребино " до напорните водоеми на Омуртаг, са преведени от Регионалното министерство на регионалния шеф на Търговище. Целта е въвеждане на водопровода в употреба, с цел да се реши казуса с бедводието на града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР