Водолази започнаха да издирват 12-годишния Александър от сутринта в езерата

...
Водолази започнаха да издирват 12-годишния Александър от сутринта в езерата
Коментари Харесай

Водолази и хеликоптер се включиха в издирването на Александър

Водолази започнаха да търсят 12-годишния Александър от сутринта в езерата в пернишкия квартал " Калкас ", заяви за Българска телеграфна агенция кметът на региона Надка Павлова.

Проверени са две от тях, няма открити следи от момчето. След това водолазите започнаха инспекция на водите на двете езера край манастира " Св. Петка " в кв. " Калкас ".

Утре ще бъдат тествани и други езера и водоеми в региона.

Херикоптер също се включи в издирването на детето. Според кмета на Перник Станислав Владимиров машината е била в подготвеност още от сутринта, само че излитането се е забавило поради мъглата.

Владимиров посочи, че са получени десетки сигнали, че детето е видяно в разнообразни елементи на града. За страдание те са се оказали погрешни.

Прегледани са и голям брой видеозаписи от чиновници на Министерство на вътрешните работи и общината, за момента безуспешно.

С цялостна мощ не престават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени дейности. Министерство на вътрешните работи ще продължи да работи без да стопира, съобщи по-рано през днешния ден шефът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.  Отново в издирването са включени всички чиновници от пернишката дирекция, пожарникари, представители на Столична дирекция на вътрешните работи, жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци.

В цялостен размер се употребяват техническите средства, планувани за работа в сходна обстановка. Дронове с термокамери не престават да работят на терен, както и планински спасители с кучета. Полицейските четириноги също не са спирали да търсят дребния Александър. Всички налични камери за видеонаблюдение се ревизират непрестанно, както и всеки сигнал, подаден от жители.

Александър е висок към 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „ Адидас “ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следообед при разходка в локалната планина Голо бърдо.  
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР