Водолаз случайно откри руините на древно селище в Егейско море,

...
Водолаз случайно откри руините на древно селище в Егейско море,
Коментари Харесай

Турски водолаз случайно откри антично пристанище


Водолаз инцидентно откри руините на антично населено място в Егейско море , до момента в който се е гмуркал край брега на град Дикили в тинята на Измир, заяви Hurriyet Daily News.

39-годишният инженер Денем Орхун се гмуркал по време на ваканцията си и без да желае откри кръгли колони под водата . Снимки на находката са показани на археолози, които са работили при разкопките на античния град Пергамон.

Оказа се, че мъжът е разкрил част от пристанището на античния град Атарней . Мястото, където се намира то, е оповестено за предпазена околност. Пристанището е прието от локалните управляващи като значима архитектурна находка . Разцветът на Атарней е през 4-ти век пр.н.е., по време на ръководството на Хермий, който е другар на Аристотел. Жителите напущат града през I век пр.н.е., евентуално заради експлоадирането на незнайна зараза.

По-рано беше обявено, че в Израел мъж е намерил на дъното на морето 900-годишен меч от времето на кръстоносците . Освен него водолазът разкрил каменни котви и керамика до момента в който се гмуркал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР