Водолаз плува 7,5 км. в опит да се изплъзне на

...
Водолаз плува 7,5 км. в опит да се изплъзне на
Коментари Харесай

Водолаз плува 7.5 км., за да се измъкне от 4-метрова тигрова акула

Водолаз плува 7,5 км. в опит да се изплъзне на преследвача си – голяма 4-метрова тигрова акула. Случката се разиграла в залива Шарк в Западна Австралия, оповестява ABC. 34-годишният Джон Крейг споделя, че по време на подводен лов на риба харпунът му затънал под камък. Отнело му известно време, с цел да го извади, само че когато излязъл на повърхността, забелязал, че лодката му я няма. В продължение на няколко минути Крейг се мъчил да притегли вниманието на приятелите си. Той пляскал във водата и крещял, само че без резултат.



„ Потопих глава под водата, с цел да ревизира дали съм на същото място и видях, че на една ръка разстояние от мен има голяма 4-метрова тигрова акула”, споделя мъжът. Хищната риба обикаляла и се приближавала от ден на ден към него „ пробвайки да разбере какво съм подобаващ за ядене”, прибавя той.



Крейг почнал да плаши акулата с харпуна си, откакто решил да стартира да плува към брега. „ Мислех, че това е краят – 4 морски благи с голяма тигрова акула като опашка”, отбелязва той.



Младият мъж извадил шанс и след известно време животното се уморило и се отказало от преследването. А Джон плувал към брега в продължение на 3 часа, стараейки се да не притегля вниманието на други хищници.

„ Когато се добрах до брега, бях отпаднал. Едва стоях, краката доста ме боляха”, споделя още той.

А до момента в който бягал от преследвача си, притежателите на други лодки в залива почнали да го търсят. В интервенцията се присъединил и аероплан.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР