Водните струи на фонтана на пл. България в Пещера се

...
Водните струи на фонтана на пл. България в Пещера се
Коментари Харесай

Феерия от танцуващи цветни струи на централния площад на град Пещера

Водните струи на фонтана на пл. " България " в Пещера се извисиха пред погледите на стотици, събрали се да участват на тържеството хора, във връзка неговото възобновяване.> След реновирането, компрометираното оборудване е възобновено до най-малкия подробност. Ремонтно-възстановителните действия, траяли няколко месеца, включват нова изолираност на водното корито, замяна на оборудванията, ново осветяване. Фонтанът ще има дневна, нощна и междинна стратегия без и с мелодии. Конструкцията ще съчетава по едно и също време тон и светлина.> Цветови комбинации, избрани от компютър, допълват красивата водна атракция. Оборотна вода, точно пречиствана от филтърни уреди, се трансформира във приказност от танцуващи цветни струи, с помощта на модерна мощна помпа. Прецизно ситуирани дюзи, прожектори, воден пръстен и компютърни устройства обезпечават опция за синхронизация сред осветлението и музика.> На събитието участваха кметът на град Пещера Йордан Младенов и общинското управление. Празничната конюнктура допълваха известните Мишо и Христо, които извършиха обичани рок песни от сцената. Йордан Младенов акцентира, че новата визия на водното огледало ще придаде повсеместен и приключен тип на площадното пространство и ще стане обичано място за пещерци и гостите на града.> " Обърнати сме с взор към бъдещето на Пещера. Ще продължаваме да се стремим градът да придобива още по-нов и европейски тип. Вярвам, че тази дребна атракция ще е извънредно приятна за децата и моите съграждани.
Ще си вършат фотоси тук, ще ги демонстрират на своите другари в други градове и ще се усещат горди, че живеят в Пещера. Задължени сме да съхраним това, което е направено, и там където е допустимо да го надградим. През последните години Общината осъществя голям брой планове за стотици лв., финансирани посредством еврофондове и национално финансиране.
Това, което следва да се направи в Пещера, още веднъж ще потвърди, че градът върви в вярна посока. " - сподели Младенов.> От през днешния ден нови звуци ще огласят площада, водните струи ще разхлаждат минувачите, спрели да чуят нежния ромон, а фонтанът ще ни напомня, че кметът Младенов извърши следващото си обещано пред жителите на града заричане.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР