Водната стихия, връхлетяла селата – с.Богдан, с.Каравелово и с.Слатина на

...
Водната стихия, връхлетяла селата – с.Богдан, с.Каравелово и с.Слатина на
Коментари Харесай

Бобов дол с кампания за подкрепа на наводнените карловски села


Водната буря, връхлетяла селата – с.Богдан, с.Каравелово и с.Слатина на територията на община Карлово е нечувана по своите размери и опустошения.

Към сегашния миг изцяло или отчасти са разрушени към 400 къщи, 7 мостови уреди по общинските пътища, 11 моста в с.Богдан са скъсани. Унищожена е водопроводната мрежа, има наводнени и помпени станции, оповестява " Дарик ".

Община Бобов дол в лицето на нейния кмет Елза Величкова и Общински съвет излязоха с апел който желае да помогне на бедстващите хора.

Могат да се вършат дарения парични или под формата на храни, вода, строителни материали, техника или да вземат участие като доброволци за почистването на потърпевшите села.

За изпращане на парични дарения е открита специфична дарителска сметка на името на община Карлово, а точно:

IBAN:BG81FINV91508416025382
BIC:FINVBGSF 
ПИБ АД – КЛОН КАРЛОВО
Код за тип заплащане – 44 51 00

Открита е и публична дарителска сметка. На номер 17 777 можете да изпратите SMS с текст - " DMS KARLOVO " Съобщението е на стойност 1 лева. 

В Бобов дол набирането на храни – консерви и бутилирана вода ще се прави всеки ден от 10.00 ч. до 16.00 часа в помещението на бл.12, сутеренен етаж на ул. „ Н.Й.Вапцаров “, гр.Бобов дол.

При съществуване на повече от 20 доброволци, община Бобов дол има подготвеност да обезпечи превоз до потърпевшите села на община Карлово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР