Водната криза в няколко български града беше обсъдена на среща

...
Водната криза в няколко български града беше обсъдена на среща
Коментари Харесай

Експерти от Израел могат да помогнат на България за справяне с водната криза

Водната рецесия в няколко български града беше разисквана на среща в Йерусалим сред президента Румен Радев и израелския му сътрудник Реувен Ривлин, оповестиха от пресслужбата на президента. Радев е на посещаване в Израел за присъединяване във възпоменателната гала във връзка отбелязването на 75-ата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. В събитието се чака да вземат участие над 40 държавни и държавни ръководители от целия свят.

Радев изрази интереса на България към опита на Израел в потреблението и опазването на водните запаси. Ривлин изрази подготвеност специалисти от Израел да оказват помощ на България, само че не посочи по кое време и дали те ще дойдат в страната.

Двамата държавни глави означиха отличните двустранни връзки сред България и Израел, както и високия капацитет на партньорството в региона на нововъведенията, високите технологии и стопанската система. Перспективите за развиване на Близкоизточния кротичък развой, нуждата от подсилване на стабилността в района на Близкия Изток, както и положителното двустранно съдействие в региона на сигурността и битката с тероризма, бяха измежду другите акценти на диалога.

Утре българският държавен глава ще посети компанията, която ръководи водните запаси и отпадъците на Йерусалим, Центъра за мир и нововъведения " Перес ", както и компанията за самостоятелни коли Mobilеye.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР