Водната каскада, фонтаните и водните огледала в Плевен ще бъдат

...
Водната каскада, фонтаните и водните огледала в Плевен ще бъдат
Коментари Харесай

Временно спират водната каскада в Плевен

Водната каскада, фонтаните и водните огледала в Плевен ще бъдат краткотрайно спрени. Причината е продължителното засушаване, което е довело до забележителното понижаване на подаваните водни количества от водоснабдителната група " Черни Осъм ". Това се показва в оповестено писмо от " Водоснабдяване и канализация " (ВиК) ЕООД - Плевен, до кмета на общината Георг Спартански. 

От него оказва се, че сдружението няма опция да обезпечава водните количества за действието на водните обекти.  

" От май до момента, три месеца, все пак тя (б.а. - водната каскада) работеше нонстоп, осигурявахме на жителите и гостите хубост и хладина, без значение от цената. Е, с природата не можем да се борим ", разяснява Спартански. 

Спирането на каскадата ще е реалност от на следващия ден, прецизираха пред Българска телеграфна агенция от Общината.

Водната каскада е една от емблемите на Плевен. Тя е построена през 80-те години на предишния век на повърхност от към 10 декара. Десетки фонтани, водопади, струйници, басейни и водни огледала, измежду които са ситуирани статуи от известни български майстори, свързват двата съществени площада на Плевен – " Възраждане ", с храма-мавзолей, който носи името на Св. Георги Победоносец, настойникът на Плевен, и най-стария в локалната история градски площад " Свободата ", където през днешния ден се издига монументът, отдаден на героите от Девета пехотна плевенска дивизия. 

Водната каскада е изключително привлекателна вечер, когато блества в разноцветни светлини. Стотици прожектори нощем сменят в темп цветовете си, което основава красива приказност от играта на водата със светлината. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР