Водна криза и в Северна Македония. Езерото, което се превърна

...
Водна криза и в Северна Македония. Езерото, което се превърна
Коментари Харесай

Преспанското езеро пресъхва с бързи темпове

Водна рецесия и в Северна Македония. Езерото, което се трансформира в знак на края на разногласието сред Атина и Скопие за името на Македония, пресъхва с бързи темпове. Тази година водите на Преспа са намалели фрапантно. Природозащитници предизвестяват за заплаха от екологична злополука, написа Блиц.

Сушата стартира да прекроява пейзажите край Преспа. Езеро, оставило през вековете дълготраен отпечатък в историята на Балканите.

Водите му влизат в рамките на три страни - Северна Македония, Гърция и Албания. Определяно е като " воден парадайс ". В него се срещат 23 типа риби. Районът е леговище за 260 типа птици, а растителните типове са над 1 300. Опасенията на локалните поданици са, че с отдръпването на водите, ще се оттеглен и туристите.

За да се овладее пресъхването на Преспaнското езеро, екологични организации приканват за общи незабавни дейности на районно равнище - сред трите страни, които си поделят езерото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР