Водката е любимото питие на руснаците. Но освен, че го

...
Водката е любимото питие на руснаците. Но освен, че го
Коментари Харесай

Само чаша от тази напитка, разтворена в кофа вода, чисти листните въшки и кара розите да полудеят от цвят

Водката е обичаното пиво на руснаците. Но с изключение на, че го пийват на драго сърце, те знаят и доста предписания с водка, които се оправят с редица медицински проблеми – вземете да вземем за пример другите тинктури с билки и лековити растения, които фактически оказват помощ и облекчават страданието.
Днес ще ви покажем още един елементарен и сполучлив трик с водка.
Ползват го градинарите, изключително тези, които обичат да отглеждат рози.
Въпреки хубостта на тези цветя, те могат да бъдат доста придирчиви.

Ако розите стартират да повяхват, не бързайте да ги отписвате. Опитайте с водка.
Разредете 1 чаша от алкохолната напитка в кофа с вода и полейте храстчето с тази примес. Цветята ще наподобяват още по-добре от преди.
В допълнение, водката е чудесно средство за битка с листните въшки.
Тези вредители могат да придвижват рискови вируси и безусловно да унищожат вашите насаждения. В агро магазините можете да намерите доста медикаменти за битка с тях, само че не всеки желае да употребява мощни токсини в градината си. Освен това, токсичните детайли на тези промишлени средства имат негативно влияние освен върху нездравословните, само че и върху потребните инсекти.

За напръскване на растенията са подобаващи водка или алкохол. Растенията се обработват вечер. При залез слънце насекомите са по-малко мобилни. Освен това интензивното изкривяване на светлината може да изгори листата.
Пръскането се прави по подобен метод, че листата да се обработят от двете страни. Ще се нуждаете от 20 грама сапун на 1 литър хладка вода. Сапунът би трябвало да се разтвори в течността и по-късно да се добави водка, според от това, което ще обработвате:
за дървета и овощни растения – 300 мл водка;
за декоративни шубраци, зеленчуци и плодове – 100 мл водка.

Ето и още потребни препоръки за развъждане на розите:
Първото и най-важно нещо е да изберете подобен вид рози, които са подобаващи за вашия климат или които порастват и се оглеждат в сходен.
Вземете под внимание влажността, температурата, светлината и вида на почвата. Всеки тип роза има характерни условия и за това направете изследване преди да започнете.
Розите се нуждаят минимум от шест часа слънчева светлина, с цел да цъфтят мощно. Те не порастват в сянка, само че има някои сортове като Дейвид Остин, Грация и дама на Шалот, които виреят в частична сянка.

Розите избират леко киселинна до богата неутрална почва. Прекалено киселинна или прекомерно алкална почва провокира хлороза или други болести.
Почвата нормално би трябвало да бъде ни прекомерно тежка примес от глина, пясък и разнообразни органични субстанции.
Розите обичат вода. Трябва да се поливат щедро 2-3 пъти в седмицата през горещите летни дни и един път седмично през останалите сезони. Но би трябвало да се знае, че растението не обича застояла вода.
Не засаждайте вашите рози наоколо до дървета и шубраци с богата и дълбока коренова система, тъй като корените им елементарно ще смучат вода и хранителни субстанции от почвата и могат да отслабят растението.

Сложете няколко сантиметра мулч към розите, с цел да ограничите изпаряването на водата. Той също по този начин подхранва почвата, поддържа прохладна почвата през лятото, изолира я през зимата и лимитира вредители и бурени.
В началото на растежния сезон полейте вашите рози с 1 супена лъжица британска сол, разтворена в 3-4 литра вода- това ще ускори растежа им.
Резитбата също е от значително значение, с цел да поддържате розите красиви и да се радвате на повече разцвет. Рязането се прави директно преди започването на растежа им-при всеки вид това време е самостоятелно.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР