Водите на Дунав започнаха да се надигат и общината в

...
Водите на Дунав започнаха да се надигат и общината в
Коментари Харесай

Дунав се покачва, край Лом денонощно го наблюдават

Водите на Дунав започнаха да се надигат и общината в Лом вкара непрекъснато наблюдаване на реката, оповестиха от локалната администрация.

В сряда сутринта от Агенцията за изследване и поддържане на Дунав /АППД/ мериха равнище от 769 см край Лом, като единствено за денонощие реката се е покачила с 37 см. „ При кота 750 см съгласно Общинския проект за отбрана при бедствия и повреди се афишира втора степен на подготвеност за попречване на сериозни обстановки и със заповед на кмета Пенка Пенкова в Лом е въведено „ непрекъснато наблюдаване “, обявиха от общинската администрация.

24 часовият надзор над Дунав се прави от пет поста, ситуирани на дигите край селата Орсоя, Станево-Долни Цибър и в региона на ломското пристанище. Ако Дунав доближи кота 870 см в региона на пристанището, в града ще бъде оповестена трета степен на подготвеност „ Изграждане на защитни уреди “. Засега обаче няма никаква заплаха от заливане на територии в Лом, прецизираха от локалната администрация.

От началото на този век до момента Дунав се повиши най-страшно напролет на 2006 година, когато реката доближи равнище от 985 см и заля здания, паркове, елементи от пристанището и вилната зона. След бедствието обаче край Лом бе издигната нова кейова стена, която към този момент Дунав не е прескачал.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР