Водихме разговори с граждани, бизнес и неправителствени организации. Всички разбират,

...
Водихме разговори с граждани, бизнес и неправителствени организации. Всички разбират,
Коментари Харесай

Трябва да направим Зелената сделка по-привлекателна за бизнеса

Водихме диалози с жители, бизнес и неправителствени организации. Всички схващат, че би трябвало да се насочим към климатична индиферентност, с цел да подсигуряваме, че ще живеят в удобна среда и поколенията след нас. В Европа има консенсус по този въпрос и за това, че би трябвало да сме неутрални до 2050 година Въпросът е по какъв начин на процедура ще използван Зеления пакт. Това разяснява Марош Шефчович, изпълнителен заместник-председател на Европейска комисия по време на интернационалния конгрес Green Trasition, проведен от Dir.bg.

Промените са огромни и би трябвало да подсигуряваме мощна поддръжка и схващане към тези, които ще бъдат най-силно наранени – жители, семейства и промишлеността. ”

По думите му към този момент е ясно, че европейският континент се затопля бързо, съвсем 2 пъти повече от останалата част от света. Заради това следим и от ден на ден естествени бедствия. Въпреки че се взимат ограничения, Европа губи хора и милиарди.

Там, където би трябвало да има повече взаимоотношение, е значимо по какъв начин ще използван на процедура Зеления пакт, който е най-всеобхватната правна рамка в света. Климатичният неутралитет е залегнал в него и би трябвало да го реализираме до 2050 година, съобщи още Шефчович.

По думите му би трябвало да се усилят напъните в технологиите, финансирането и по-лесния развой за създаване на атомни електроцентрали.  “Ако би трябвало да се чака десетки години да се построи АЕЦ, няма да може да правим смяната. ”

Никой не оспорва Зеления пакт, само че би трябвало да подсигуряваме съответното финансиране и да създадем по-привлекателни тези ограничения, с цел да може бизнесът да се включи. ”

Той разяснява, че са нужни доста повече средства, в сравнение с са налични. Именно поради това е значимо да се притегли и частно вложение. Освен това банките също ще се включат с разнообразни лостове за поддръжка в браншове, които вършат софтуерни пробиви. Шефчович сложи акцент върху дребните модулни реактори.

Все повече страни вземат решение да изградят нови АЕЦ-и и това също е значим въпрос. ”

Еврокомисарят съобщи, че Европа споделя отговорността за зеления преход със Съединени американски щати. По думите му Европейски Съюз способства с 42.5 милиарда евро.

Поддържам основаването на така наречен Трансатлантическо съдействие, което ще има резултат върху американската и европейска стопански системи. "

По отношение на все по-налагащото се мнение, че в действителност Европейски Съюз ще промени политиката си след новите избори, Шефкович съобщи, че пътят към този момент е явен и че с цел да бъде Европа конкурентноспособна в международен мащаб, напъните би трябвало да продължат.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР