води на с 2:1 в мач от 15-тия кръг на

...
води на с 2:1 в мач от 15-тия кръг на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЦСКА - Арда 2:1, пълен обрат

води на с 2:1 в мач от 15-тия кръг на Първа професионална лига. " Армейците " позволиха ранно попадение още във втората минута, когато Милен Желев с глава изведе гостите напред в резултата.
През втората част обаче домакините взеха предимство и Жорди Кайседо в 53-ата минута засече центриране на Георги Йомов, като по този метод ЦСКА изравни. В 79-ата минута Брадли Мазику приключи офанзива отляво, като промуши топката сред краката на Иван Караджов за 2:1.




ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
2` - 0:1! Спас Делев центрира от ъглов удар, вследствие на което Милен Желев се възползва от неточност в отбраната на ЦСКА и Арда поведе с ранен гол.
Давид Кики в 5-ата минута насочи отдалечен удар, като Бусато мазета топката в корнер. Кърджалии можеха да стигнат и до втори гол минута по-късно. Желев стреля прекомерно високо отблизо разстояние.
В 7-ата минута Вилдсхут напредна отляво и центрира към Георги Йомов. Изпълнението на последния беше надалеч от най-хубавото допустимо и Караджов с лекост улови. В 10-ата минута Кайседо опита да се измъкне от отбраната на Арда, само че беше спрян от Давид Кики.
Арда продължи да натиска и в 13-ата минута подъл удар на Делев затрудни Бусато. Последва корнер и Тонислав Йорданов с глава се размина с втория гол за гостите. В 15-ата минута ЦСКА опита контраофанзива посредством Йомов. Милен Стоев обезврежда крилото на " алените ".

ЦСКА се поокопити след първия четвърт час. Вион центрира отдясно към Греъм Кери в 22-ата минута. Ирландецът се размина с топката. В 25-ата ново центриране на Спас Делев можеше да бъде рисково, в случай че Тонислав Йорданов беше засякъл топката.
В 28-ата минута Жорди Кайседо беше изтърван от отбраната на Арда. Еквадорецът стреля рисково, а след намесата на Иван Караджов топката уцели гредата. Последва още един пропуск на еквадореца, който при момента на удара се намираше в засада.
В идващите минути борбата се придвижи главно в средата на терена, като в надлъгването никой не съумя да сътвори кой знае какви положения. В края на полувремето Кайседо още веднъж опита да излезе самичък против Караджов, само че не съумя да премине през централните бранители.
ЦСКА натисна като главно посредством Йомов " армейците " опитваха да стигнат до гола. В 77-ата минута Томас Лам стреля от далечна отдалеченост.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Стойчо Младенов реагира и пусна в игра Амос Юга и Федерико Варела. " Армейците " пробваха да продължат фланговите набези, само че не се стигна до нещо по-интересно.
53` - 1:1! Георги Йомов центрира отдясно от ъглов удар. Над всички се извиси Жорди Кайседо, който изравни резултата!
В 57-ата минута Спас Делев стреля рисково, като Бусато съумя да се намеси. Последва корнер за Арда и нов изстрел на Делев беше блокиран. Битката продължи с надхитряне, като и двата тима имаха затрудения да изградят по-сериозни офанзиви.


ЦСКА продължи да управлява топката повече, без да има чисти положения през вратата на Иван Караджов. Вилдсхут в 67-ата минута стреля доста неопределено. В 69-ата минута Славко Матич пусна Иван Тилев на мястото на Жуниньо. Атака на Жеферсон и Йомов отдясно приключи с решително избавяне на Караджов.
В 74-ата минута Вилдсхут центрира към Кайседо, който пропусна от близка отдалеченост.
79` - 2:1! Брадли Мазику се разписа за ЦСКА и докара отбора до цялостен поврат, откакто мушна топката сред краката на Иван Караджов.
Нападенията на ЦСКА продължиха, като Амос Юга изведе Жеферсон и Караджов още веднъж трябваше да се намесва. В 87-ата минута Арда имаше добър късмет посредством Иван Коконов. Крилото обаче се намираше в засада.
СЪСТАВИ:
ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 15 Тибо Вион, 2 Юрген Матей, 29 Томас Лам, 18 Брадли Мазику, 24 Карло Мухар, 3 Жеферсон Телес, 10 Георги Йомов, 30 Яник-Сони Вилдсхут, 8 Греъм Кери, 9 Жорди Кайседо
Арда: 12 Иван Караджов, 4 Милен Стоев, 8 Милен Желев, 9 Спас Делев, 17 Иван Коконов, 25 Енагнон КИКИ,37 Едимар Жуниор, 70 Христо Иванов, 71 Пламен Крумов, 77 Илия Юруков, 98 Тонислав Йорданов
ПРЕДИ МАЧА
Срещата ще бъде без почитатели, защото ЦСКА изтърпява наказване заради грозните подиуми по време на дуела от 13-тия кръг против Локомотив Пловдив. Това е първият мач от тежката серия на ЦСКА от 9 мача в границите на месец.
За Арда дебют на треньорския пост ще направи сърбинът Славко Матич, който е някогашен състезател на ЦСКА. " Армейците " нямат доста кадрови проблеми, като единствените отсъстващи са контузените Мено Кох и Ахмед Ахмедов.
Двата тима към този момент играха един против различен в дуел от Купата на България. Тогава ЦСКА надви с 2:0. Тогава две попадения вкара Жорди Кайседо, а Брадли Мазику си изкара червен картон при започване на второто полувреме.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР