Водещият ски курорт Банско ще бъде домакин за трети път

...
Водещият ски курорт Банско ще бъде домакин за трети път
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще рекламира дестинация България на стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско през 2023 година

Водещият ски курорт Банско ще бъде хазаин за трети път на Световната купа по сноуборд – FIS Snowboard World Cup и FIS Snowboard Alpine Junior World Championships, която се завръща у нас със стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 година За трети път под връх Тодорка ще мерят сили най-хубавите сноубордисти, пет сезона след незабравимата победа на Радослав Янков в Световната купа по сноуборд пред родна аудитория в ски център Банско през 2017-та и 4 години след последната Световна купа по сноуборд, проведена от Българската федерация по ски. През сезон 2022/2023 България и Банско още веднъж ще домакинстват - освен FIS Snowboard World Cup, само че и FIS Snowboard Alpine Junior World Championships (паралелни дисциплини). 

Предвид значимостта на идната спортна демонстрация, значимостта й и опциите, които тя предлага за разпространение на страната ни освен като спортна, само че и като туристическа дестинация, базирайки се и на необятното медийно отразяване на сходен вид международни надпревари, Министерство на туризма ще се включи в Световната купа по сноуборд с редица рекламни интензивности.

" Това е топ събитие в зимния ни календар, то заслужава нашата доста сериозна, даже бих споделил основна поддръжка, защото ще донесе авторитет и известност на България като дестинация и работи за бранд България “, е уверен министърът на туризма Илин Димитров.

Очакванията са трибуната на финала, ситуирана на Бъндеришка поляна, на фона на живописната природа на Пирин, да се изпълни до краен лимит поради присъединяване на звездата Радослав Янков и младите гении в сноуборда, отпред с носителя на бронз в паралелния слалом от международното за младежи във Валмаленко, Италия – Тервел Замфиров.

В интервала от първата Световна купа в Банско през 2009 година, страната ни натрупа забележителен опит в организацията и семейството на 8 Световни купи в алпийските ски, 2 Световни купи в сноуборда, както и на Младежкото международно състезание по ски през 2021 година и точно по тази причина FIS още веднъж гласоподава доверие на Българска федерация по ски да организира стартове в паралелните дисциплини по сноуборд.

Проведените в интервала 2009-2021 година международни купи в зимен център Банско са били следени от кумулативна телевизионна публика в целия свят от над 700 млн. фенове, което несъмнено е и най-голямата реклама на опциите на България за зимен спорт и туризъм. За стартовете на Световната купа по сноуборд още веднъж се чакат повече от 10 000 фенове в Банско, които да поддържат Радослав Янков и останалите елитни състезатели в паралелните дисциплини. 

Според отчета на Nielsen, международната купа по сноуборд през сезон 21/22 има растеж от 93% на кумулативната публика, 97% растеж на времето на лъчение по отношение на сезон 20/21 и се чака извънредно съществено телевизионно и медийно отразяване на стартовете в Банско.

Сред рекламните интензивности, които Министерство на туризма възнамерява, са комбинирани най-хубавите рекламни позиции на структурите на стартовата врата и финала, зоните за награждаване и изявленията, като това ще даде опция за наличие на туристическа дестинация България и в двата спортни дни.

Предвижда се да бъде обезпечено и доста необятно в допълнение рекламно наличие във всички зони и места, свързани със надпреварата, както и всички рекламни материали за събитието, в това число стратегии, плакати, брошури, листовки, уебсайт, обществени канали на проявата и така нататък Ще бъде извършена и огромна ПР акция в интервала декември ’22 – януари ‘23, включваща главните електронни медии, външна реклама и т.н. 

Рекламни интензивности ще се реализират и по време на Световното състезание по алпийски сноуборд за юноши и девойки.

В идния зимен сезон Банско ще одобри и следващ старт от Световната купа по алпийски ски в края на февруари през 2023-а година. Голямата чест за известния ни у нас и зад граница зимен курорт не е изненада след съвършено извършените до момента съревнования по скатовете над Бъндеришка поляна в последните години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР