Водещият руски опозиционер Алексей Навални е изправен пред перспективата да

...
Водещият руски опозиционер Алексей Навални е изправен пред перспективата да
Коментари Харесай

Адвокат на Навални: Може да му бъдат повдигнати нови обвинения

Водещият съветски опозиционер Алексей Навални е изправен пред вероятността да му бъдат повдигнати нови наказателни обвинявания, откакто на процедура е бил заставен да наруши разпоредбите на наказателната колония с оптималната сигурност, където е държан. Това съобщи един от юристите на рецензия на Кремъл, оповестява " Ройтерс ", написа.

Вадим Кобзев написа в Туитър, че през вчерашния ден миришещ пандизчия с неприятна хигиена е бил настанен в килията на Навални като " провокация ", до момента в който той е изпълнявал затворнически труд, и Навални не е имал различен избор при завръщането си, с изключение на да го извлече на открито.

Тогава е бил предизвестен, че ще бъде упрекнат във възпрепятстване на затворническите управляващи, за което може да получи оптималната присъда от пет години отнемане от независимост.

Навални към този момент излежава 11,5 години в наказателната колония IK-6, на към 240 км източно от Москва, по обвинявания в машинация и пренебрежение към съда, които съгласно него са били скалъпени, с цел да го принудят да приключи рецензиите си против режима.

Миналия четвъртък неговата говорителка съобщи, че той изпитва мощна болежка в стомаха и се притеснява, че му е дадена отрова.

Два дни по-рано той заяви в Туитър, че е бил върнат в изолираност и заставен да търпи " пъклен " условия.

Кобзев уточни, че това е 13-ият престой на Навални в наказателна килия от началото на ареста му през 2021 година след завръщането му от Германия, където той се възстановяваше след отравяне в Русия с нервнопаралитичен токсин от руско време, съгласно западни специалисти. Кремъл отхвърли да има връзка със случая.

Навални закупи популярност, откакто притегли вниманието към благосъстоянието на висши съветски чиновници в поредност от необятно гледани видеоклипове.

За известно време той съумя да канализира публичното неодобрение против Владимир Путин - безспорен водач на Русия през последните 23 години.

Неговата Фондация за битка с корупцията обаче е оповестена за противозаконна като " екстремистка ", другите нейни водачи са в заточение, а всяко значимо обществено политическо противоречие бива потиснато от Кремъл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР