Водещият руски дисидент Алексей Навални, който преди два дни се

...
Водещият руски дисидент Алексей Навални, който преди два дни се
Коментари Харесай

Навални лежи в арест с лоша слава

Водещият съветски отстъпник Алексей Навални, който преди два дни се завърна от Германия, се намира в център за задържане в Москва с неприятна популярност, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Снощи Навални е бил отведен в центъра за задържане " Матросская тишина " ( " Матроска тишина " ), написа в канала си в обществената мрежа Телеграм представител на правозащитната организация Московска социална наблюдателна комисия. Затворът е прочут с поредност неизяснени смъртни случаи, в това число този на юриста Сергей Магнитски през 2009 година

Руските управляващи не са коментирали местонахождението на 44-годишния опозиционен представител, който беше задържан в неделя вечер на московското летище Шереметиево, незабавно откакто дойде. Според представителя на комисията Навални се оправя относително добре в ареста. Той " се радва, че още веднъж е в родината си ", а надзирателите дотук не му оказват " никакъв честен или физически напън ".

Вчера Навални, който се завърна от Германия, където се възстановяваше след опит за ликвидиране с нервнопаралитичното вещество " Новичок ", беше оставен от съда за 30 дни под стража. Той е упрекнат в нарушение на изискванията на условното си освобождение по друго наказателно дело. Навални и екипът му окачествиха правосъдния развой като политически стимулиран опит да бъде принуден да замълчи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР