Водещият производител на бронирани автомобили в световен мащаб - International

...
Водещият производител на бронирани автомобили в световен мащаб - International
Коментари Харесай

International Armored Group инвестира 20 милиона лева в български завод за бронирани автомобили в Бургас

Водещият производител на бронирани коли в международен мащаб - International Armored Group (IAG), стартира подготовка за създаване на български цех в Бургас. Това е идната стъпка в тактиката на компанията да влага директно във военната индустрия в България, откакто през 2021 година избра локален полигон за осъществяване на наложителните тествания за качество и надеждност по стандартите на НАТО. Основател и притежател на IAG е българският бежанец доктор Антон Стефов.

Новият цех за бронирани коли ще бъде издигнат в Индустриална зона – Бургас, като IAG BG към този момент подписа прелиминарен контракт за придобиване на терена за инвестицията с повърхност от 150 000 кв. м. Изграждането ще бъде поетапно, като е планувано да стартира в края на годината. Основното индустриално хале се чака да бъде приключено през 2024 година Първоначалната инвестиция се прави оценка на обща стойност от 20 000 000 лв.. Компанията е подала документи и за документ " Инвеститор клас А ".

 Собственик на IAG е българският бежанец доктор Антон Стефов Собственик на IAG е българският бежанец доктор Антон Стефов Източник: Община Бургас
" Щастлив съм, че имам опция да разширя наличието на IAG в България и да подкрепя страната с инвестиция в промишленост с възходяща значимост в световен мащаб. Ще увеличим заетостта в бургаския район в интервал на съществени стопански провокации пред България. Радвам се, че българската страна предизвиква трайното определяне на огромни вложители като нас тук, в моята татковина, и се наемам да усилвам приноса на IAG към развиването на България в бъдеще ", разяснява доктор Стефов.

Кметът на Бургас Димитър Николов сподели: " Радвам се, че такава одобрена компания, която оперира на международните пазари, избра точно Бургас за това новаторско произвеждане. Благодаря на доктор Антон Стефов за желанието му да влага в родината. Доволен съм от уверенията му, че това произвеждане ще провокира интерес към Бургас и от страна на други компании, които оферират елементи и системи, свързани с активността на International Armored Group. Инвеститорите могат да разчитат на цялостна административна поддръжка от Община Бургас и персонално от мен ". Той пожела триумф на компанията, която към този момент завоюва търга за терена в Индустриална зона - Бургас и завърши контракта.

 Бронирани машини, създавани от International Armored Group (IAG) Бронирани машини, създавани от International Armored Group (IAG) Източник: Община Бургас
Общата претовареност се чака да надвиши 300 души. Като част от плана, IAG ще финансира стратегии за образование на фрагментите на място в заводите на компанията в ОАЕ и Турция, както и у нас, благодарение на задгранични експерти. В новата, четвърта подред и най-голяма индустриална база на компанията в света, ще се създава цялата гама произведения на IAG, в това число най-новата бронирана машина на пехотата " РИЛА 8х8 ".

IAG е един от най-технологично напредналите производители на изцяло предпазени бронирани коли в света, с над 1000 чиновници на пет континента. Към момента фабрики на IAG има в Съединени американски щати, Обединените арабски емирства и Турция, а филиали, с изключение на в България, има и във Англия, Ирак и Пакистан. IAG обезпечава бронирани транспортни средства за организации на държавно равнище, в това число Организация на обединените нации, НАТО, немските въоръжени сили и други IAG беше определена и от Space X със своя брониран автомобил Sentinel ARV за конвой на астронавтите до стартовите площадки.

 Бронирани машини, създавани от International Armored Group (IAG) Бронирани машини, създавани от International Armored Group (IAG) Източник: Община Бургас
Автомобили и коли за спешна помощ на IAG се употребяват от гранична полиция, за умиротворителни задачи, за лична отбрана, за банково дело, за нефтената промишленост в разнообразни точки на света. Над 150 модела на IAG покриват сегменти като тактически транспортни средства, бронетранспортьори, коли за надзор на безредиците, за транспортиране на полезности, коли за спешна помощ, бронирани джипове и първокласни седани. Технологията на IAG Smartarmor™ обезпечава потвърдена отбрана при необятен набор от балистични и взривни офанзиви. IAG е първата компания с най-високо равнище на балистична сертификация за бронирани коли - BRV 2009 VR7, което значи, че подсигурява запазване на човешкия живот и при офанзиви с избухливи устройства и мини.

От 2021 година, IAG организира тествания за узаконяване на бронирани коли по стандартите на НАТО и в България STANAG, откакто получи единодушие от интернационалната лаборатория TNO в Нидерландия за взаимно осъществяване на някои от тестванията тук. Те се организират на " Централен артилерийски полигон – МО ", наоколо до с. Змеево.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР