Водещият на централната новинарска емисия в събота и неделя –

...
Водещият на централната новинарска емисия в събота и неделя –
Коментари Харесай

Иван Георгиев сменя Хекимян в „Тази сутрин”

Водещият на централната новинарска емисия в събота и неделя – Иван Георгиев, е най-вероятният правоприемник на Антон Хекимян като водещ на утринния блок на Би Ти Ви, шушука се в нюзрума на малкия екран. Смяната се постанова, откакто стана ясно, че арменецът става шеф на новините. Въпреки че състезанието за нов водещ на „ Тази заран ” към момента не е завършил, Георгиев се обрисува като сигурен любимец за мястото.

Феновете на Мария Цънцарова чакат с необятно отворени очи да видят по какъв начин точно тя заема мястото на Антон Хекимян в утринния блок. Но, както „ Уикенд ” към този момент писа, нахаканата проверяваща журналистка няма ни минимум предпочитание за сходен пост. Тя има две дребни деца, за които се грижи дружно със брачна половинка си, и поради тях избира да не се ангажира с предаване, което се излъчва всеки ден, изключително пък в случай че се постанова да се става в дребните часове на деня, с цел да не закъснее за ефир. Вместо това избира да води постоянната си графа „ На 180 градуса ” в седмичното предаване „ 120 минути ”. Подобно било ситуацията и с Биляна Гавазова, която преди време бе екранна партньорка на Хекимян. След като стана майка преди 5 години, тя избра да се откаже от ежедневните ефири и да ги смени с четене на утринните вести понякога, което да съчетава с рубриката си „ Чети етикета ”.
За сметка на това Иван Георгиев като мъж не е привързан с „ майчински ” отговорности и терзания. Партньорът на Лили Боянова в новините е свободен да гони кариера, а в това време се слави като един от най-трудолюбивите и интелигентни водещи на Би Ти Ви. Не инцидентно новият шеф Антон Хекимян избра точно него да води в комплект със Светльо Иванов специфичното студио във връзка встъпването в служба на идващия американски президент Джо Байдън. Смята се, че това ще бъде финалният тест на Георгиев, преди да му поверят „ Тази заран ”.

Иван Георгиев стартира работа в Би Ти Ви почти едновременно с Антон Хекимян. За разлика от арменеца, който при започване на кариерата си се специализира в тематики, свързани с фолклора и културата, той се занимава с престъпна и проверяваща публицистика. Освен това е познавач по интернационалните вести, а е потвърждава с работата си, че се оправя и с документалистиката и работата с архиви.

Освен него, има още един водещ, който се спряга като мощен претендент за правоприемник на Хекимян. Това е водещият на утринните вести Денислав Борисов. Двамата с Антон са били в един и същи курс в университета, били са и в обща компания като студенти, настояват източници на „ Уикенд ”. Смята се обаче, че Борисов е с по-малки шансове да наследи новия началник спрямо Иван Георгиев. Той към този момент се е пробвал да го замества. Това става през лятото на 2015 година, по време на лятната отпуска на Хекимян. Но опитът не е регистриран като изключително сполучлив. Все отново не е изключено да му се даде втори късмет. Ако Геогиев дефинитивно бъде определен за водещ на „ Тази заран ”, не е изключено Борисов да го замести до Лили Боянова в централните излъчвания през уикенда.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР