Водещият на седмичното предаване по Би Ти Ви „120 минути”

...
Водещият на седмичното предаване по Би Ти Ви „120 минути”
Коментари Харесай

Светльо Иванов имал странно детство! Вижте колко са били необичайни отношенията с майка му

Водещият на седмичното предаване по Би Ти Ви „ 120 минути” Светослав Иванов е живото доказателство, че не произходът, а средата са определящи за един човек. Звездата на Би Ти Ви се оказа с ромски генезис, което обаче въобще не му попречи да се утвърди като един от най-знаковите публицисти през днешния ден.
Иванов е създател на книгата пътепис „ Там, където починаха дърветата “ и на филмите „ Бегълци в Лондон “, „ Полумесец в короната “, „ Пътят след София “, „ Иран на Хомейни “, както и на голям брой репортажи от горещи точки по света. Светльо е троент притежател на премията „ Репортер на годината “, връчвана годишно от нюзрума на Би Ти Ви, а наскоро приключи бизнес стратегия в Харвард.
Пътят на 34-годишния до огромната публицистика обаче е бил много бодлив. Местните хора в родния град на майка му Антония – Брезник, до ден сегашен одумват Светослав, че произлиза от малцинствата, само че е съумял да пробие в живота с помощта на трудностите, които е превъзмогнал като дете. Заради възмургавия загар на водещия и приликата му с основния воин в хитовия боливудски филм „ Слонът, моят приятел” Раджеш Кхана, прякорът на водещия в Би Ти Ви бил Индиеца, разкриха негови сътрудници. Съгражданите му от Брезник си спомнят по какъв начин дядо му също бил много музикален и свирел като същински експерт на дудук. Именно от него Светльо наследил музикалната заложба и пеел сносно. Когато е на екран, поради осветлението в студиото, мургавият загар на Иванов въобще не лича. В всекидневието обаче контрастът бил повече от очевиден.
Родителите му се развели, когато Светослав бил едвам на 2 годинки. „ За момент не съм усетил неналичието на татко. Майка ми и баба ми дадоха всичко от себе си, с цел да не чувствам неналичието му. Със сигурност за тях е било доста мъчно, давам си сметка за това. Никога не си разрешиха да рухнат пред мен, въпреки че им е било мъчно две дами да отглеждат едно момче. Не са ми показвали, че им е мъчно. Имаше интервали, когато майка ми доста работеше. Аз бях с баба ми, само че пък оттогава са най-хубавите ми мемоари, тъй като тя постоянно говореше с мен. Дори съм я слагал да гледа футбол. Тя нищо не схваща, само че ми готвеше и четеше. Всяка вечер ми четеше приказки”, връща обратно лентата на спомените си Светослав.
Двамата даже спели в едно легло до 18-годишната му възраст. Той бил едвам 13-годишен, когато решил самичък да отиде на море. Майка му и баба му обаче не се тормозили толкоз, колкото когато години по-късно Светослав отпрашил за Близкия Изток, с цел да прави репортажи.
„ Светослав беше доста добродушно дете. Реши, че ще става публицист, когато беше в 10-11 клас. Искаше да оказва помощ на хората. Започна да работи на 18-годишна възраст. Трябваше доста бързо да порастне. След първия учебен срок в университета беше на стаж в „ Дарик радио”. Предложиха му да остане там и той остана. Ние сме доста свързани. Случва се нещо и той тъкмо в този миг се обажда. Изключително грижлив наследник! Чуваме се дневно по няколко пъти. Радостна съм, че отгледах ивъзпитах един добър човек”, хвали го майка му Антония.
Тя доста мечтаела да има щерка, само че приемала снаха си Вяра Деянова като родно дете. „ Много съм й признателна, че ми и роди и внучка”, добавя Антония, която мечтае за още внучета. Днес, когато е известен от дребния екран, Светослав поддържал връзка с татко си и двамата се виждали понякога. Въпреки тежкото си детство, водещият не го укорява, че ги е изоставил с майка му. „ Не му се дразня за нищо. За благополучие, с помощта на майка ми и баба ми, аз не усетих неговата липса”, признава Иванов.
Водещият разкрива, че има много странности и мании. Най-големите му страхове били от високо и от вода. „ Така и не се научих да плавам, а и още ме е боязън от височини. Нищо, че съм израснал на 16-я етаж”, признава жуналистът. Освен това той бил извънредно заплеснат. Често изпадал в нелепи обстановки, за които през днешния ден си спомян със смях. Случвало му се да бърза за полет без паспорт и самолетен билет, както и по неточност да погълне цяла шепа желирани бонбони, които след това се оказали ароматизатор. На всичкото от горната страна до неотдавна страдал от параноя за здравето си.

Журналистът тичал в кабинета на доктор даже при хрема и дори упорствал да пие антибиотици. Той е признавал, че е звънял на доктора, който през днешния ден е измежду околните му другари, в 6 сутринта, а откакто не му дал отговор, му изпратил есемес: „ Кръв в урината, незабавно!”. Оказало се, че Светослав влезнал в тоалетна с алено осветяване от горната страна и се паникьосал, че е съществено болен, написа „ Уикенд “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР