Водещият на радио шоу по Би Би Си Дани Бейкър

...
Водещият на радио шоу по Би Би Си Дани Бейкър
Коментари Харесай

Би Би Си уволни водещ заради туит за кралското бебе

Водещият на радио шоу по Би Би Си Дани Бейкър е уволнен поради неудобен туит във връзка раждането на кралското бебе Арчи.

Както самата социална медия заяви, Бейкър се разделя с предаването си по BBC 5 Live поради " глупава неприемлива смешка " за новороденото дете на херцога и херцогинята на Съсекс - Хари и Меган.

Вече изтритият пост в Туитър, който е бил необятно споделян в обществените медии, съдържал фотография на двойка, хваната за ръце с шимпанзе, облечено с облекла, а върху фотографията стоял надпис " Изписват кралското бебе от болничното заведение. "

Шегата е сметната за неприемлива, защото визира расовата принадлежност на херцогинята, прецизират от Би Би Си. " Става въпрос за сериозна неточност в преценката ", допълват от медията.

61-годишният Дани Бейкър водеше седмично предаване през уикенда.

" Дани е брилянтен водещ, само че повече няма да води седмично шоу при нас ", добавя представител на Би Би Си.

След новината Бейкър сервира откровени извинения за неуместния комизъм. " Трябваше да бъде смешка за кралските особи срещу цирковите животни в първокласни облекла, само че беше тълкувана като смешка за маймуни и раса, тъй че с право бе изтрита. Кралската тематика не е моята мощ.
Също по този начин, допускам, бе мой ред за отстрел ", написа журналистът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР