Водещият на новините по Нова телевизия Ники Дойнов приемал за

...
Водещият на новините по Нова телевизия Ники Дойнов приемал за
Коментари Харесай

Желю Желев бил като втори баща на Ники Дойнов

Водещият на новините по Нова телевизия Ники Дойнов приемал за собствен втори татко първия демократично определен президент у нас – Желю Желев.

Семейството на Дойнов и това на Желев били съседи, а Станка – дъщерята на починалия държавен глава, била най-хубавата другарка на журналиста. Тя е единствено с 2 години по-голяма от него, а ползите им като деца били общи, по тази причина споделяли времето за игри дружно.

Редували се да си вървят на посетители ту у едните, ту у другите. В дома на Ники било като хан. „ Какви игри на гоненица падаха, като дойдеха на посетители у дома, избърсвахме и най-малката прашинка под леглата! Родителите му бяха толкоз красиви, все мислех, че татко му Стефан Дойнов играе във френски филми като Ален Делон. Ники беше толкоз захласнат от самолетите и летенето, че ни мъкнеше да ядем сладолед на летището и с часове да гледаме по какъв начин изхвърчат и кацат. Болен беше напряко, качвахме се на автобуса и хайде на летището… “, споделя Станка Желева.

Познати на Дойнов описват, че Желю Желев последователно поел уговорката да дава бащински препоръки на бъдещия публицист, откакто родният му татко получил инфаркт. Тъй като Ники бил чест посетител в дома му, Желев с годините почнал от ден на ден да се заговаря с него, да разискват разнообразни проблеми и по този метод се трансформирал в една от най-важните фигури в живота му. Самият Дойнов не отхвърля, че Желев е изиграл голяма роля за него в интервала на израстването му. Той и до през днешния ден пази топли мемоари от познанството си с него и в този момент, когато той самият е към този момент татко, постоянно отивал на гроба му, с цел да потърси духовна поддръжка.

Ники не пропущал годишнини, нито задушници, на които да отиде да го уважи с цвете и свещичка. Със Станка, която приемал като сестра, към момента били близки. Ники има и биологичен брат – Дойчин, който обаче не е в общественото пространство. Той първи напуснал фамилното гнездо, рано-рано се оженил и основал семейство. Тв водещият живял в бащиния дом до над 30-годишна възраст, а допреди да срещне жена си Петя и да стане родител, майка му непрестанно треперела да не си остане уединен, остарял ерген.


Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР