Водещият на MasterChef АвстралияДжок Зонфрило е починал внезапно на 46-годишна

...
Водещият на MasterChef АвстралияДжок Зонфрило е починал внезапно на 46-годишна
Коментари Харесай

Съдия от MasterChef Австралия почина внезапно в навечерието на нов сезон

Водещият на MasterChef АвстралияДжок Зонфрило е умрял ненадейно на 46-годишна възраст в навечерието на новия сезон на кулинарното шоу, се споделя в изказване на австралийския ефирен оператор Network 10, представено от Си Ен Ен.

Шотландският водещ е умрял в Мелбърн в неделя, се показва в изказването, в което не се оповестява повода за гибелта.

Зонфрило се причисли към известното кулинарно съревнование през 2019 година и трябваше да взе участие в премиерата на новия сезонв понеделник дружно с гост-съдиятаДжейми Оливър.

Епизодът е бил изтеглен от ефир, се споделя в изказването на Network 10.

Роден в Глазгоу през 1976 година, Зонфрило научава специалността си от някои от най-известните готвачи в света. Кариерата му в кухнята стартира в Обединеното кралство, където работи в Лондон при началник Марко Пиер Уайт, на който по-късно приписва спасяването на живота си.

Според записките му " Последен изстрел ", които бяха оповестени предходната година, Зонфрило е опитал хероин като младеж в Глазгоу и зависимостта от опиатите го преследва години наред, до момента в който гради ранния си триумф.

Описанието на книгата гласи: " В продължение на години той балансира сред кариерата си на изгряваща звезда измежду именити готвачи и осакатяваща наркотична взаимозависимост, която го води по доста тъмни пътища. "

Зонфрило напуща Обединеното кралство през 1999 година и се открива в Австралия като основен готвач в ресторант 41 в Сидни. След това открива лично заведение за изискана кухня - Restaurant Orana в Аделаида, което печели кулинарни оценки през 2019 и 2020 година, преди да бъде затворено.

Водил е редица кулинарни излъчвания, измежду които " Номадски готвач ", което дава визия за кухнята в някои от най-отдалечените общности в света, както и " Ресторантска гражданска война " и " Размяна на готвачи ".

През 2016 година основава фондация " Орана ", чиято задача е да подчертае качествата на храната на коренното население на Австралия. А през 2018 година печели влиятелната Световна кулинарна премия на баските за отбрана на културата и кулинарните обичаи на коренното население.

Но може би най-значимата му роля е в австралийското издание на MasterChef- необикновено известното телевизионно предаване в страната.

Зонфрило оставя брачна половинка, Лорън Фрид, и четири деца.

Джок Зонфрило /Снимка: Уикипедия

В изказване, споделено от Network 10, фамилията на Зонфрило съобщи, че е съкрушено от кончината му.

" Толкова доста думи могат да го опишат, толкоз доста истории могат да бъдат разказани, само че в този миг сме прекомерно съкрушени, с цел да ги изразим с думи. За тези, с които се е пресякъл пътят му, станали са негови другари или са имали шанса да бъдат негово семейство, пазете този горделив шотландец в сърцата си, когато пиете идващото си уиски. "

" Умоляваме ви да ни оставите да скърбим уединено, до момента в който намерим метод да преминем през това и да намерим място от другата страна, с цел да отпразнуваме нашия незаместим брачен партньор, татко, брат, наследник и другар ", се споделя още в изказването.

Британският прочут готвач Гордън Рамзинарече гибелта на Зонфрило " опустошителна вест ".

" Наистина се любувах на времето, което прекарахме дружно в MasterChef в Австралия ", написа той в Twitter. " Изпращам цялата си обич на Лорън и фамилията в този сложен миг. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР