Водещият на едно от най-известните американски телевизионни предавания - Дейли

...
Водещият на едно от най-известните американски телевизионни предавания - Дейли
Коментари Харесай

Телевизионен водещ предизвика остра реакция от френския посланик в САЩ

Водещият на едно от най-известните американски телевизионни излъчвания - " Дейли шоу " , провокира остра реакция о т френския дипломат във Вашингтон, откакто съобщи, че Африка е спечелила Световното състезание по футбол след успеха на Франция , съобщи Франс прес.

Южноафриканецът Тревър Но а, който е един от най-известните водещи и хумористи в Съединени американски щати, поздрави " Африка " за успеха поради имигрантския генезис на доста от " петлите ". Посланикът на Франция във Вашингтон Жерар Аро остро му отвърна през вчерашния ден в писмо, че " нищо не би могло да е по-далеч от действителността ".

" Разнообразният генезис на тези играчи отразява разнообразието на Франция. За разлика от Съединени американски щати , Франция не се базира на жителите си по симптом на раса, вяра или генезис ", написа Аро в писмото, което е пуснато от посолството и в Туитър. " Като ги наричате африкански тим, създавате усещането, че отричате френската им еднаквост ", написа посланикът. " Дори като смешка това легитимира идеологията, съгласно която да си бял е единствената формулировка на френската еднаквост ", прибавя Аро.
On, called the 's World Cup win an " African victory. " Read Ambassador 's response:
— French Embassy U.S. (@franceintheus)

Отговорът на Тревър Ноа не закъсня. " К ато споделям, че са африканци, не го споделям, с цел да ги изключа от френската им еднаквост, а с цел да ги включа в моята африканска същина ", съобщи Ноа в предаването си.
 Тревър Ноа Gulliver/Getty Images-->
Той призна, че кр айната десница във Франция и Съединени американски щати употребява аргумента с произхода за нападки към имигрантите , само че също съобщи, че намира за необичайно някой да загатва, че играчите не могат да са по едно и също време французи и африканци . " Защо да не могат да са и двете? Защо тази двойнственост се позволява единствено на дребна група хора ? ", попита той под аплодисментите на публиката.

" Значи това, което ни се споделя тук е, че с цел да сте французин, би трябвало да заличите всичко африканско? ", продължи Ноа и съобщи, че е изрично срещу такова умозаключение.
" Ще продължа да ги лаская като африканци, тъй като считам, че идват от Африка - родителите им са африканци - и в същото време могат да са французи. А в случай че французите споделят, че те не могат да бъдат и двете, считам, че казусът е в тях, а не в мен ", добави водещият.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР