Водещият критерии за прием на децата в първи клас е

...
Водещият критерии за прием на децата в първи клас е
Коментари Харесай

Критерият близост в първи клас избягва злоупотреби с регистрации

Водещият критерии за банкет на децата в първи клас е непосредственост , а от тази година и уседналост. Критерият непосредственост има за цел да избегне злоупотребите на регистрациите , за записване, на които станахме очевидци предходната година. Това разгласи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев във връзка тазгодишния банкет на възпитаници в първи клас.

" Тази година няма да има дефицит на равнище София-град и Столична община и всяко едно дете ще може да бъде записано ", увери просветният министър и уточни, че може да не е на първото предпочитание, което са показали родителите му.

По думите му българската просветителна система е демократична система, която е регламентирана от закона и родителите могат да запишат детето си във всяко едно учебно заведение .

 Системата за банкет в първи клас няма по какъв начин да удовлетвори всички
Системата за банкет в първи клас няма по какъв начин да удовлетвори всички

Тя се приема на база всеобщата потребност на столицата, изяснява зам.-кметът Чобанов

" Ние се надяваме всяко едно дете да бъде записано в най-близкото учебно заведение ", сподели още той и добави, че в случай че се приложи лотарийният принцип за банкет , то тогава децата, които живеят до най-близкото учебно заведение няма да имат късмет да се запишат в него.

Просветният министър изрази страдание, че най-вече злоупотреби е имало с критерия месторабота , съгласно който всяко едно магазинче би могло да издаде бележки за заети в него. " За страдание, в случай че можеше да се управлява дейно този критерии, то той можеше да се приложи ", посочи Вълчев.

Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ от своя страна разяснява, че актуалната самодейност " Да върнем родителите в учебните заведения " има за цел да прекъсне една наклонност на отчуждаване на родителите от учебния живот на своите деца.

 Красимир Вълчев твърдо за уседналостта
Красимир Вълчев твърдо за уседналостта

Обвиниха го в дискриминация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР