Водещият инвеститор в недвижими имоти Global Trade Center (GTC) представи

...
Водещият инвеститор в недвижими имоти Global Trade Center (GTC) представи
Коментари Харесай

За хората и околната среда: GTC публикува първи доклад за устойчиво развитие на недвижимите имоти

Водещият вложител в недвижими парцели Global Trade Center (GTC) показа своя първи отчет за стабилно развиване, обобщаващ достиженията на Групата във връзка с екологията, обществените въпроси и корпоративното ръководство (ESG) през последните 25 години в шестте пазара, където участва. Докладът показва неповторими за промишлеността данни за ангажираността на GTC към виновното строителство и ръководство на активите, както и към съдействието с локалните общности по отношение на упованията на заинтригуваните страни в бизнеса. GTC е първият бизнесмен на недвижими парцели в района на Централна и Източна Европа, който издава отчет за резистентност.
Компанията има дълготраен ангажимент за основаването на парцели, в центъра на които стоят хората, и с фокус върху опазването на околната среда във всичките си пазари в Централна и Източна Европа. Изчерпателното резюме на наличието на GTC през последните 25 години в промишлеността, както и детайлната информация за постъпилите вложения и въздействието върху околната среда, са част от акцентите в отчета за 2020 година – първия по рода си документ в историята на GTC, споделящ метода на Групата към стабилно развиване и виновни бизнес практики. GTC е първият бизнесмен на недвижими парцели в района, който разгласява сходен обстоен обзор на дейностите си.
„ В продължение на 25 години сполучливо развиваме бизнеса си въз основата на качествени оферти към клиентите, дълготрайни взаимоотношения с нашите заинтригувани страни и бистрота в интервенциите ни. Докладът ни за стабилно развиване за 2020 година е отражение на нашия метод, проявяващ развиването ни през последния четвърт век в разнообразните и неповторими пазари в района на Централна и Източна Европа. В основата на GTC са хората – нашите чиновници, наематели и вложители, както и упоритостта да предложим решения в бранша на недвижимите парцели, които усъвършенстват качеството на живот. Затова желаеме да сме безусловно транспарантни във връзка с въздействието ни върху заобикалящата среда. Развълнуван съм да споделя първия ESG отчет на Global Trade Center, квалифициран с внимание към потребностите на заинтригуваните страни в бизнеса ни и споделената ни отговорност към околната среда “, сподели Йовав Карми, президент на Управителния съвет на GTC.
Отчетът предлага богат набор от данни за представянето на GTC на всички пазари – Полша, Унгария, Сърбия, Хърватия, България и Румъния. Специално внимание е отделено и на пандемията от COVID-19, защото 2020 година се оказа същинско предизвикателство и сложи на тестване връзките сред наематели и бизнесмени. Въпреки това GTC още веднъж показва съобразителност и затвърди обществената си отговорност, като една от главните полезности на Групата, без значение от събитията. Благодарение на метода си да сложи наемателите преди всичко, основните индикатори на GTC за успеваемост останаха на приемливо равнище до края на 2020 година, а процентът на лизинг на офиси остана висок. Инициирайки деен разговор и адаптирайки сe по отношение на внезапните промени на епидемиологичната конюнктура, GTC съумя да задържи висока претовареност в комерсиалните си центрове, като добави и нови клиенти в портфолиото си. В допълнение на това, за първи път в историята на Групата две компании – Globe Trade Centre S.A. (Полша) и GTC Real Estate Development Hungary Zrt (Унгария) – получиха капиталов рейтинг „ BBB- “, което ги дефинира като постоянни и перспективни.
Като виновен комшия в своите общности, който дава отговор на упованията на заинтригуваните страни в бизнеса, GTC доста усъвършенства процесите си във връзка с въздействието си върху околната среда. Групата регистрира понижение на потреблението на електричество с 193,195 МВтч, което е спад от 10% по отношение на 2019 година Компанията е намалила и потреблението си на вода с 36% (325,353 m3) по отношение на 2019. GTC регистрира и по-ниски въглеродни излъчвания, ограничавайки ги до 108,069 tCO2e през 2020 година Друго огромно достижение за групата е, че в 91% от парцелите са осъществени стратегии за ангажираност и развиване на общностите. GTC са подкрепили общо 145 обществени и частни институции и организации в разнообразни планове за обществена отговорност.
„ Индустрията за недвижими парцели играе значима роля в оправянето с климатичните промени и намаляването на рисковете за околната среда. Поставили сме си за цел да строим и управляваме парцели, които дават отговор на най-високите екологични стандарти, като подхващаме решителни дейности за ограничение на неподходящите въздействия върху околната среда на всички равнища – стратегическо, финансово, реализация. През 2020 година представихме така наречен „ Рамка за зелени облигации “ ( “Green Bond Framework ”), която дава насоки по какъв начин да се издават зелени облигации от фирмите в групата ни. Средствата, събрани по този метод, ще се употребяват за финансиране или рефинансиране на съществуващи или бъдещи планове, промотиращи устойчиви решения и потребление на различни енергийни източници. Първото издаване на десетгодишните облигации в границите на „ Рамката за зелени облигации “, оценено от рейтинговата организация Scope Rating Agency, беше приключено на унгарския пазар през декември 2020 година То беше извънредно сполучливо със събрани средства на стойност 110 милиона евро. Инвестициите в съществуващите ни парцели за възстановяване на тяхното влияние върху околната среда се отплащат. През 2020 година офис постройките ни в Загреб, Matrix A и Matrix B, получиха LEED документ с най-високото допустимо платинено равнище. Нямаме желание да спрем дотук – в развой сме на приемане на документ за всички здания – както за тези в градеж, по този начин и за всички приключени планове на пазарите ни в Централна и Източна Европа “, разяснява Ариел Фертсман, основен финансов шеф на GTC и член на Управителния съвет.
Групата GTC оперира в 6 европейски страни и ръководи 48 здания, предлагащи на клиентите 752,500 кв.м. първокласно комерсиално пространство, основано с грижа към хората и околната среда. Строителният бизнесмен се стреми да сведе до най-малко въздействието си върху прилежащите общности, изпълнявайки 10 от 17-те Цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации, в това число чиста и налична сила, развиване на устойчиви градове и обезпечаване на отговорно ползване и продукция. Всички нови планове на GTC и, където е допустимо, приключени здания дават отговор на най-строгите екологични критерии и обезпечават най-високите стандарти за сигурност. В резултат на това, 84% от парцелите на обща стойност 1,6 милиарда евро имат LEED и BREEAM екологични документи.
Пълният ESC отчет за стабилно развиване на GTC, може да бъде открит на.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР