Водещият индекс на американската фондова борса S&P500 беше близо до

...
Водещият индекс на американската фондова борса S&P500 беше близо до
Коментари Харесай

Американската борса е на ръба отново да постави исторически рекорд

Водещият показател на американската фондова борса S&P500 беше покрай превъзмогване на историческия си най-голям връх, който беше подложен през февруари тази година. Преди експлоадирането на световната пандемия от ковид и въвеждането на ограничаващи ограничения, които мощно повлияха на икономическата интензивност в средата на март, индикаторът реализира пик от 3386 пункта. След това спадът доближи 34% до началото на април. В търговията през вчерашния ден S&P500, който следи представянето на 500-те най-големи и ликвидни акции на борсата, реализира покачване от 0,3% и търговията затвори при 3381,99 пункта.

За разлика от това обаче показателят Nasdaq Composite доближи своят най-голям пик от 11 129, до момента в който индустриалният показател Dow Jones Industrial Average се намали с 0,3% до 27844, което е надалеч от пика от 29389, регистриран през февруари.

При търговията се отличи повишението в рамките единствено на деня на акциите на златодобивната компания Barrick Gold, които покачиха цената си с 12%, откакто инвеститорската компания на Уорън Бъфет Berkshite Hathaway разгласи, че е  закупила огромен дял в компанията. Акциите на софтуерните компании като Amazon, Alphabet, Microsoft записаха растеж от най-малко 0,6%.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР