Водещият и икономически експерт Владимир Сиркаров сподели тъжен пост във

...
Водещият и икономически експерт Владимир Сиркаров сподели тъжен пост във
Коментари Харесай

Грозното лице на България

Водещият и стопански специалист Владимир Сиркаров показа печален пост във "Фейсбук ", показвайки грозното лице на България.

"За грижата към нашите родители...

Днес отидох да напазарувам в един супермаркет. Пред мен и зад мен имаше две възрастни дами. Обменихме няколко думи за изключителното състояние и политиката в България, несъмнено, пазейки сериозна отдалеченост.

Преди да влезем вътре нямаше по какъв начин да не попитам... "Защо вие се редите на опашки, нямате ли синове, дъщери, внуци? "

Отговорите бяха шокиращи. Едната жена сподели "Той синът сподели, че има доста работа... " Другата пък показа "Дъщеря ми сподели, че вирусът не бил толкоз рисков, да не се тормозя ".

Трета жертва на ковид у нас. Има и още двама инфектирани

Стана ми тъжно, само че гневът беше по-силното възприятие. Не мога да допускам, че има такива неблагодарни неудачници.

Поне в този момент помогнете на вашите родители, баби и дядовци... не ви ли е позор, бе, по дяволите! Точно възрастните хора би трябвало да пазим най-вече! Ако не бяха те, нас нямаше да ни има ", приключва поста си Сиркаров.



*Откога слабите и беззащитните не са приоритет за нас? Уважението към нашите близки не би ли трябвало да е преди всичко в подобен миг? Нашата сигурност ли е по-важна. Или непознатите и съседите ще свършат нашата работа за нашите родители, баби и дядовци?

Какво сочи статистиката?

По последни данни от Националния действен щаб за битка против ковид междинната възраст на умрелите у нас е 74 години. Обикновено възрастните хора със съпътстващи болести са изложени на по-голям риск. При тези безапелационни данни по какъв начин "вирусът не е толкоз рисков за пенсионери ", е годен.

Апелът на спешния щаб и ръководещите е да си стоим у дома, би трябвало да важи най-силно за нашите възрастни близки. А ние да вършим всичко допустимо те да НЕ остават гладни.

Хижа Камен дел: До всички вас, кoито си седите вкъщи и спазвате ограниченията. Ами прецакани сте

Novini.bg приканва за обществена отговорност най-малко за най-близките ни.

Народ, който не пази по-слабите през днешния ден, няма да е по-силен на следващия ден.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР