Водещият голмайстор в клубната история Иън Ръш предполага, че настоящият

...
Водещият голмайстор в клубната история Иън Ръш предполага, че настоящият
Коментари Харесай

Иън Ръш: Този състав на Ливърпул е по-добър от нашия, а може да бъде стане и по-успешен

Водещият голмайстор в клубната история Иън Ръш допуска, че актуалният тим на Ливърпул може един ден да задмине по триумфи състава, който доминираше на британската и интернационалната сцена през 80-те години на предишния век. С някогашния уелски национал в състава си " алените " завоюваха пет трофеи и два пъти КЕШ. Отборът на Юрген Клоп завоюва Шампионската лига през предишния сезон, а през този е единствено на две победи от купата в Англия.

" Честно казано, на тях им трябват повече триумфи, другояче откъм показване на терена в действителност са по-добри. Но трябват и титли, това оказва помощ доста ", сподели Ръш в изявление за " Мирър ".

Ливърпул счупи редица върхове от началото на сезона, в това число за най-хубав старт с 20 победи в 21 мача. Съставът на Юрген Клоп също по този начин продължава решително към шампионска купа с най-голяма разлика с втория, като сега тя е 25 точки. Според Ръш това е най-хубавият отговор на пропуснатия късмет от предходната година.

" Имаха 96 точки и не завоюваха купата, само че откриха метод да бъдат още по-силни през този сезон. Юрген Клоп просто призна, че би трябвало да бъдат още по-добри и те го направиха. Този тим е в действителност необикновен. И освен играчите, треньорите също. Имахме нещо сходно и пое време. Наричахме го " Общата стая " (треньорска стая, в която са обсъждали концепциите си) с Боб Пейсли като управител, Рони Морън, Джо Фейгън и Рой Евънс ", сподели още Ръш.

" Отговорност на треньорите е да държат играчите щастливи, само че те би трябвало да имат и водач. Пейсли беше нашият, а Юрген е техният. Двамата са способни да вършат разлика ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР