Водещият британски ритейлър Tesco отново ограничава продажбата на тоалетна хартия,

...
Водещият британски ритейлър Tesco отново ограничава продажбата на тоалетна хартия,
Коментари Харесай

Във Великобритания пак ограничават продажбите на тоалетна хартия и тестени изделия

Водещият английски ритейлър Tesco още веднъж лимитира продажбата на тоалетна хартия, тестени произведения, мокри кърпички и брашно. Сега потребителите могат да закупят не повече от три опаковки едновременно. Така компанията подсигурява, че стоките няма да свършат по рафтовете, предават медиите.

Първите такива ограничавания баха през март.

Паниката измежду жителите на Обединеното кралство стартира предходната седмица, когато броят на случаите и смъртността от COVID-19 стартира да нараства.

Тази седмица суматохата се ускори: в огромните супермаркети към този момент не могат да се намерят тоалетна хартия, тестени произведения, зърнени и консервирани храни и полуфабрикати.

И макар че търговците на дребно настояват, че в складовете има задоволително ресурси от храни и артикули от първа нужда, британците още от сутринта стартират да образуват опашки по магазините

Веригата супермаркети Sainsbury разрешава покупката единствено на два продукта от един човек. Супермаркетите от икономична класа Aldi вкараха предел до четири продукта за едно посещаване в магазина. Възрастните хора са с приоритет в първия час на отварянето на магазините.

През предходната седмица Англия регистрира внезапен растеж на нови болни от ковид. Втората вълна на Covid-19 беше оповестена във Франция, Чехия, Австрия и Испания.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР