Водещият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места

...
Водещият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места
Коментари Харесай

Гришо се изкачи с три места в ранглистата на АТП

Водещият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три места в ранглистата на АТП, откакто стигна до четвъртия кръг на " Уимбълдън ".

Той е с 1 600 точки и изпреварва в класирането Пабло Кареньо Буста (Испания), Ян-Ленард Щруф (Германия) и Роберто Баутиста Агут (Испания).
 Алкарас отмъсти за Гришо на Уимбълдън
Алкарас отмъсти за Гришо на Уимбълдън

Даде урок на самонадеяния Холгер Руне

Само с 55 точки повече от Димитров е Франсиско Черундоло (Аржентина), който завоюва купата в Ийстбърн преди началото на шампионата от Големия шлем в Лондон. Само преди месец българинът надделя аржентинеца в Куийнс Клъб, след което отстъпи на Карлос Алкарас (Испания) на четвъртфинал.

На тазгодишния " Уимбълдън " Димитров стартира с победа над квалификанта Шо Шимабукуро (Япония) 6:1, 6:2, 6:1, след което българинът се наложи над Иля Ивашка (Беларус) с 6:3, 6:4, 6:4. В идващия си мач той победи с 6:2, 6:3, 6:2 Франсис Тиафо (САЩ), а в четвъртия кръг Димитров отстъпи с 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6 против шестия в международната класация преди и след шампионата Холгер Руне (Норвегия).

Следващият българин в класацията е Димитър Кузманов, който добави 10 точки към актива си след присъединяване на четвъртфиналите на шампионат от сериите " Чаланджър " в Италия. Той отстъпи на Даниел Ринкон със 7:6(8), 1:6, 4:6 и е 174-и с 337 точки. Адриан Андреев е 216-и в света и е трета ракета на България.

Лидер в ранглистата е първенецът от " Уимбълдън " Алкарас, който през вчерашния ден победи Новак Джокович (Сърбия) с 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4 след 4:42 минути игра. Испанецът добави 2 хиляди точки към актива си и води със общ брой от 9 675, до момента в който сърбинът е с 8 795. Трети в света продължава да бъде Даниил Медведев (Русия) с 6 520.

Новите водачи на двойки са Уесли Колхоф (Нидерландия) и Нийл Скупски (Великобритания), които победиха Марсел Гранойерс (Испания) и Орасио Себайос (Аржентина) с 6:4, 6:4 на финала на двойки на " Уимбълдън ". Двамата имат по 8 820 точки и по 1 910 повече от досегашния водач Остин Крайчек (САЩ).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР