Водещият български мотоциклетист Мартин Чой заяви, че е истински щастлив

...
Водещият български мотоциклетист Мартин Чой заяви, че е истински щастлив
Коментари Харесай

Мартин Чой остана удовлетворен след "24-те часа на Льо Ман"

Водещият български мотоциклетист Мартин Чой съобщи, че е " същински благополучен и задоволен ". Думите му пристигнаха след присъединяване му в едно от най-известните надпревари - " 24-те часа на Льо Ман ".

" Още една сбъдната фантазия. Да пускам на " Сузука " беше голяма чест за мен, да пускам на " Льо Ман " беше отговорност, която поех с усмивка, обичам да се състезавам, това е моят живот. Благодаря ви, семейство, другари, рекламодатели, и на всички фенове. Чувствам се същински благополучен и задоволен ", написа той във " Facebook ".

Чой и съотборниците му от Exteria EKO Racing Team - чехите Ладислав Шмерик и Мирослав Попов, приключиха на 33-ото място в общото класиране от 58 тима и станаха 17-и в клас " Суперщок ".

Българинът започва първи, следван от Попов и Шмерик. Две неточности доведоха до две закъснения от общо 45 минути – първо Попов остави мотора без бензин в последната обиколка на неговия спринт, което коства закъснение от 35 минути. Малко по-късно, към 4.00 ч. сутринта, механически проблем в предните спирачни дискове остави мотоциклета за по-дълго в бокса и това коства още 10 минути.

 Мартин Чой остана задоволен след
© Exteria EKO Racing Team

" Ако не се бяха случили тези произшествия, щяхме да имаме класиране към 20-и в общото и към топ 10 в класа, което щеше да бъде извънреден триумф ", разясниха от тима. Според показаните от тях данни в 8.00 часа сутринта Чой е записвал времена съвсем равни на тимовете от топ 5.

Следващият кръг от международния шампионат е на " Словакияринг " на 12 май. След надпреварата в Словакия Чой ще пътува за Букурещ, с цел да се впусне в четвъртия кръг от Източноевропейския шампионат. Българинът ще започва финален, тъй като няма да е взел участие в квалификациите, само че все пак в щаба му са оптимисти за положително показване.

 Мартин Чой остана задоволен след
© Exteria EKO Racing Team
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР