Водещият български биатлонист Красимир Анев има лични планове за бъдещето

...
Водещият български биатлонист Красимир Анев има лични планове за бъдещето
Коментари Харесай

Красимир Анев: Това е краят на моя спортен път, сега искам по-спокоен живот

Водещият български биатлонист Красимир Анев има персонални проекти за бъдещето си, откакто през днешния ден разгласи, че приключва спортната си кариера.

33-годишният Анев сподели на конференция, че повода за решението му е дълготраен персонален спор с ръководителя на БФБиатлон Екатерина Дафовска.
 Краси Анев: Не мога повече! Аз съм дотук (видео)
" Имам свои проекти за бъдещето, те са персонални. Но аз съм дотук в спорта. Трудно ми е, само че това е. Седем години устоях, само че до момента в който Екатерина Дафовска е ръководител на федерацията, аз нямам бъдеще. Нямам сили повече да понасям това отношение на ръководителя на федерацията. Сигурен съм, че то няма да спре. То е персонално. Всеки с друго мнение е репресиран грубо и по тази причина мисля, че нямам бъдеще повече в този спорт ", съобщи Анев.

Биатлонистът описа за многочислените проблеми, които е имал в националния тим през последните години и които е опитвал да реши с диалози с федерацията.
 Анев: Дадох младостта си за спорта, от 22 години съм в биатлона (видео)
" Но на моите въпроси нямаше отговори. Защо си чакаме наградите по една година, за какво си плащаме патроните с персонални средства. Нищо не се трансформира. Аз персонално съм донесъл доста точки за Купата на нациите. Дафовска ме упреква, че съм пропущал стартове за Световната купа, само че това е било тактика на треньора ми, утвърдена от УС. Последните две години персоналният ми треньор Георги Фъртунов работи с доста по-ниска заплата, с цел да не скапваме съдействието ни. Всичките проблеми пристигнаха, откакто отхвърлих да упражнявам с Николай Захаров. Искам сливане на тима - на Краси Анев екипа вън и да упражнявам с тима. Това е чисто изнудване. Аз съм избрал тази самостоятелна форма на подготовка, не съм спирал да упражнявам. Все споделят от федерацията, че няма пари, а тимът е по пет месеца на лагери в чужбина. Аз се сготвям на Белмекен. За едни има пари, а за други не - зависи какъв брой си доближен до управлението. 7 години устоях, само че към този момент съм до тук ", разяснява Анев.

" Седем години си обещаваме разговор, вярата ми беше, че УС управлява федерацията, а не ръководителят. Но към този момент няма никакъв смисъл. Познавам съветските треньори като хора, само че аз няма да имам развиване. В контракта има единствено отговорности, а права - не. Поне да ми бяха дали отговор за какво моят екип е привършен ", съобщи още Анев.

Той разкри, че е обмислял да се откаже още преди самостоятелни старт от Световната купа в Поклюка на 23 януари.

" През зимата ми беше заменен ваксмайсторът. Преди самостоятелния старт в Поклюка не ми разрешиха да си тествам ските, бях доста сърдит и тогава още желаех да се откажа. Фъртунов не нави да остана. Завърших сезона, изпълних си контракта, донесох точки ", сподели Анев.

Той смята, че въпреки всичко в УС на федерацията има хора, които милеят за биатлона.
" От две години е този Управителен съвет. Там има хора, които ги боли за биатлона, които живеят с биатлона. Има кардинални хора, които не желаят това еднолично отношение. Очаквам скоро да бъдат смесени. Това е краят на моя състезателен път. Нямам треньорски упоритости, тъй като до момента в който това управление е на власт няма по какъв начин да стане ", добави биатлонистът.

" Сега желая по-спокоен живот. Не се тормозя за бъдещето си, на улицата няма да остана. Продължавам да упражнявам. Един състезател в никакъв случай не стопира да тренира от през днешния ден за на следващия ден. Не е добре за сърцето ", сподели Анев и разкри, че е имал проблеми със сърцето, само че лекарите три пъти са го прибирали в спорта.
 Красимир Анев за спора с БФ Биатлон @@@

Красимир Анев благодари особено на Министерството на спорта за поддръжката, както и на доста други хора, които са били с него по време на спортната му кариера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР