Водещият Амадеус ще прочете само писъмце от президента на УкрайнаПолитици

...
Водещият Амадеус ще прочете само писъмце от президента на УкрайнаПолитици
Коментари Харесай

Зеленски се отказа да рецитира прокламации в Сан Ремо

Водещият Амадеус ще прочете единствено писъмце от президента на Украйна
Политици упрекнаха управлението на държавната телевизия, че забъркало огромна каша

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се отхвърли да приказва директно или на запис на финала в събота вечерта на фамозния фестивал на италианската занимателна ария в Сан Ремо. Решението на украинския водач е било предадено на управлението на държавната телевизия РАИ, която излъчва директно музикалната демонстрация, от посланика на Киев в Рим Ярослав Мелник. Все отново водещият на фестивала Амедео Себастиани с артистичен псевдоним Амадеус, който бе поканил украинския водач да се изяви онлайн сред една и друга ария, ще прочете в ефир негово малко писъмце.

Когато преди две седмици стана известно, че Володимир Зеленски ще взе участие в най-гледаната в Италия и на много места по света музикална демонстрация, против държавната телевизия се надигнаха доста политици, бизнесмени, интелектуалци и елементарни хора. Които до един съчувстват на Украйна в тези тежки за страната времена заради спора й с Русия, само че които считат, че включването на нейния държавен глава в песенния маратон освен би помрачило радостното въодушевление на италианците. На процедура възможното присъединяване би навредило на самия Зеленски, защото съгласно критиците потреблението на една занимателна стратегия, с цел да приказваш за война и тежки проблеми, би „ олекотило “ всеки един водач.

В този дух се изрече и шефът на най-голямата в Италия и в Европа частна тв-компания „ Медиасет “ Пиер Силвио Берлускони, който дефинира „ четенето на манифести “ от Зеленски по държавната телевизия РАИ за неясно и несвоевременно.  

Избухналият скандал наподобява няма да завърши с анулирането на включването онлайн на Володимир Зеленски във финалната вечер на фестивала. По простата причина, че видни политици даже от ръководещата дясноцентристка коалиция желаеха сметка за поканата от управлението на РАИ, обвинявайки го в забъркването на „ огромна каша “. Участието е било поискано от самия Зеленски от интервюиращия го в Киев известен тв-журналист Бруно Веспа, който пък незабавно звъннал на Амадеус и водещият споделил „ ОК! “, наподобява без да уведоми началниците си.

Като заместник-председателят на Сената на републиката Маурицио Гаспари от ръководещата партия упрекна шефовете на малкия екран, че въобще не знаят какви ги правят чиновниците й, които с неконтролираните си начинания излагат освен РАИ, а и държавното управление на Джорджа Мелони. 

Сега италианците чакат оставки на пакост в държавната теливизия, но след финала на фестивала в Сан Ремо в събота.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР