Водещият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, нает от

...
Водещият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, нает от
Коментари Харесай

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Водещият юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, нает от него да работи по воденото от спецпрокурора Робърт Мълър следствие за намесата на Русия в изборите през 2016 година г. подаде оставка, съобщи Би Би Си, цитирайки US медии.

Според едни изказвания Джон Дауд (77 г.) стигнал до извода, че Тръмп от ден на ден пренебрегнал препоръките му. Други известия сочат, че президентът изгубил доверие във опциите на Дауд да се оправи с Мълър.

Спецпрокурорът проверява вероятната връзка сред екипа от акцията на Тръмп за президент и Русия, както и дали президентът попречва следствието.

Миналата седмица Дауд призовал правосъдното министерство на Съединени американски щати неотложно да закрие следствието на Мълър, като в началото споделил, че приказва от името на президента. Но по-късно посочи, че приказвал в персонално качество, а не от името на Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати в последно време стартира обществено до подлага на критика Мълър, вместо самото следствие, както бе до момента, показва Би Би Си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР