*** Водещите вечерни новини на 7 януари *** 66-годишният Димитър,

...
*** Водещите вечерни новини на 7 януари *** 66-годишният Димитър,
Коментари Харесай

Водещите новини! Почина мъжът, пребил с метална тръба внучето и жена си; две разкрития за убийства на деца от майките им

*** Водещите вечерни вести на 7 януари ***

66-годишният Димитър, който на 30 декември преби до гибел 6-годишното си внуче в Монтана и нарани грубо брачната половинка си с железна тръба по време на фамилен скандал, е умрял в „ Пирогов ".

Това научи NOVA от кмета на Община Монтана – Златко Живков.

6-годишното дете било на посетители на баба си и дядо си за празниците. След фамилен скандал дядото почнал да бие брачната половинка си и детето.

След побоя 66-годишният мъж опитал да избяга с колата си и да се самозапали. Мъжът беше настанен в "Пирогов " с 30% изгаряния, а автомобилът му е изгорен изцяло.

***

Пострадалата е превозена в болница с фрактура на носа и комоцио, без заплаха на живота.

Извършителят е арестуван за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

***

Окръжната прокуратура в Благоевград съобщи на съд 32-годишната Кристина Дунчева по обвиняване за ликвидиране на двете си малолетни деца, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен метод за потърпевшите, оповестяват от прокуратурата.

Двойното ликвидиране от 19 ноември 2020 година е осъществено с домашен ножове. Жертвите са 5-годишно момче и 3-годишно момиче. Пристигналият на местопроизшествието екип на незабавна здравна помощ установил гибелта на децата, напомнят от прокуратурата.

***

22-годишната майка на детето е арестувана за убийството. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето.

„ Има дълбоки пропуски и недостатъци, поради което сме назначили дисциплинарна инспекция по отношение на виновните чиновници ", разясни комисар Вътов. Той добави, че са формирани три дисциплинарни производства за безучастие и неспазване на нормативната база. След като детето е оповестено за търсене са подхванати оперативни дейности, а през вчерашния ден се е стигнало и до съответни елементи към закононарушението.

***

Жена на 48 години и мъж на 60 години от Монтана, сложени под домашна карантина поради COVID-19, са били потърсени на адреса им в ж.к. "Изгрев " в града през вчерашния ден, само че не били открити, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Съседи споделили, че двамата са отпътували за чужбина. Проверка на полицията удостоверила това, като било открито, че са напуснали България през ГКПП-Кулата на 2 януари.

***

В постройката на Народното събрание ще се влиза единствено със зелен документ или с тестване. Това гласоподаваха депутатите, които одобриха решение за изискванията на достъп до постройките на Народно събрание при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура.

Решението бе взето след близо едномесечни разногласия в Народното събрание и отхвърлянето на два други плана по тематиката.

***

Трябва да увеличим конкурентоспособността си и да превземаме нови пазари, по този начин ще излезем по-силни от рецесията. В България енергийният микс е подобен, че газа взима дребна част, ние имаме ВЕЦ-ове, ВЕИ-та, въглищни централи, атомна сила. Това съобщи в предаването "Лице в лице " по bTV депутатът от "Демократична България " Владислав Панев.

По думите му най-важното сега е да се направи по този начин, че приходите да порастват по-бързо от инфлацията.

***

„ Старозагорци търсим решение да спасим тима. Надяваме се министърът на енергетиката да склони БЕХ и „ Марица Изток “ 2 да се продаде за 1 лев ", разкри Михнев.

„ Повечето тимове у нас губят пари, в този момент обаче наред е да се избави „ Берое “, сподели депутатът.

***

Председателят на гражданската платформа Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова се закани да заведе каузи от името на пенсионери, които са подали сигнали и считат да апелират разпорежданията за формиране на новите пенсии пред административните съдилища поради невключване на индексацията с абсолютния % от 2018 година и 2019 година към пенсиите през 2022 година, разгласи ръководителят на Изправи се.БГ във Facebook.

Тъй като делата ще траят с месеци, по-добрият вид е Народното събрание и държавното управление да вземат решение за това в този момент, прикани Манолова.

***

Нищо изненадващо…

Китайското държавно управление изрази поддръжката си за ръководената от Русия военна намеса в Казахстан.

Китайският президент Си Цзинпин назова през днешния ден използването на "твърди " ограничения от държавното управление на Казахстан против протестиращите демонстрация на "висока отговорност ".

***
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР