*** Водещите вечерни новини на 7 февруари *** След срещата

...
*** Водещите вечерни новини на 7 февруари *** След срещата
Коментари Харесай

Водещите новини! Призовават Кирил Петков и Лена Бориславова в прокуратурата; още американски командоси в Полша

*** Водещите вечерни вести на 7 февруари ***

След срещата с основния прокурор, министър-председателят Кирил Петков и Лена Бориславова, шеф на политическия му кабинет, ще бъдат привикани публично от прокуратурата.

„ По време на срещата министър-председателят е показал имена и прякори на лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност. От своя страна основният прокурор е разяснил, че според Конституцията и законите на страната, разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата. Иван Гешев е изразил убеденост, че Прокуратура на Република България прецизно извършва и ще продължи да извършва законовите си пълномощия, без значение от статута на проверяваните лица “.

***

„ С наслаждение одобрявам поканата. Поканен съм на разпит, с цел да оповестя информации, които са обществено известни, с които той би се радвал в допълнение да се запознае ", изясни той.

Ето и въпросите, които министър-председателят ще зададе на основния прокурор:

Какви дейности е направила прокуратурата по проблема с Мата Хари, откакто Бойко Борисов съобщи, че знае коя е авторката на фотосите от неговата спалня – направено ли е следствие дали тя е внесла кюлчетата там или те са били в чекмеджето на тогавашния министър председател?

След глобите по „ Магнитски “ и обвиняванията против Васил Божков, има ли спомагателни следствия и против останалите оповестени от Съединени американски щати – Делян Пеевски, Александър Манолев, Илко Желязков?

Има ли директна връзка сред заема на „ Булгартабак “ в ББР и обстоятелството, че Пеевски е бил акционер в холдинга?

ОЩЕ ТУК ↓↓↓↓

***

В рамките на визитата българският министър председател ще организира среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се планува пленарно съвещание на двете публични делегации. В Белград министър председателят Кирил Петков ще бъде признат от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне също по този начин с ръководителя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

***

„ Последиците от пандемията от COVID-19 ще продължат да се усещат още десетилетия, изключително измежду по-уязвимите групи. Колкото по-дълго се проточва [пандемията], толкоз по-сериозни ще бъдат следствията “, изясни Гебрейесус през днешния ден по време на конференция.

По думите му "опустошителните последици " ще надвишават границите на самото заболяване и ще допринесат за още по-дълбоко икономическо, обществено и здравно неравноправие по света, осведоми 20minutos.

***

„ …починалият отишъл на стрелбищния комплекс и декларирал предпочитание да стреля. След като бил вписан в регистрите, той си закупил три броя патрони, взел револвера, който му дали, и пред очите на служителя се самопрострелял. Починал е на място. 68-годишният мъж и различен път е посещавал стрелбището като това не бил първия път, в който стреля “.

***

Има и метод хората да се самоубиват постепенно и без да го знаят…

Министерството на здравеопазването сезира органите на Министерство на вътрешните работи по отношение на получена в Министерството на здравеопазването информация за приложимост на „ дезинфектант с хлорен диоксид “ като средство за заличаване на „ всички вируси и патогени “ и „ за лекуване на разнообразни по темперамент болести “, в това число и COVID-19, предизвестяват от ведомството.

***

В последните дни пазаруващите са скандализирани от шоковото повишаване на краставиците, които в комерсиалната мрежа се търгуват на цени, по-високи от тези на месото.

Секторът е на ръба на пропастта. Много от сътрудниците не работят. По-силен вятър и ще бутне и останалите, които работим, показа за БНР оранжерийният производител Веселин Велев от Куртово Конаре.

***

Още едно предимство на вятърните генератори…

За няколко часа в Белгия цената на тока стана негативна, оповестиха локални медии.

Явлението се дължи на миналата през страната в последните дни стихия и мощния вятър, който тя донесе.

В неделя токът в страната е бил безвъзмезден поради свърхпроизводството от вятърните генератори в Северно море и по крайбрежието.

За девет часа цената на тока на борсата на едро е била негативна в нощта на събота против неделя.

***

„ Огромно количество хашиш с лика на съветския президент Владимир Путин плени либийската полиция ", съобщи израелското издание "Вести ".

Според данни на цитираната медия гражданин на източния град Ел Мардж по време на разходка по брега на Средиземно море е разкрил опиата в събота.

„ След получен сигнал патрул дойде на място. Бяха конфискувани 233 плочки хашиш, върху които имаше портрети на водача на Руската федерация Владимир Путин. Разследването продължава ", добави изданието, което се базира на локалните сили за сигурност.

***

НАТО ще усили военното си наличие в Полша, Литва, Латвия и Естония, в случай че Русия остави своите елементи в Беларус и след плануваните там военни учения, съобщи ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер.

***

Поредната група командоси от 82-а въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати дойдоха през днешния ден сутринта в южния полски град Жешув, заяви министерството на защитата на Полша, представено от ПАП.

На 2 февруари Пентагонът разгласи, че ще укрепи източния фланг на НАТО, като трансферира американски бойци в Германия, Полша и Румъния. Предвидено е към 1700 военнослужещи от въоръжените сили на Съединени американски щати да бъдат дислоцирани в Югоизточна Полша.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР