*** Водещите вечерни новини на 7 декември *** ГЕРБ спретнаха

...
*** Водещите вечерни новини на 7 декември *** ГЕРБ спретнаха
Коментари Харесай

Водещите новини! ГЕРБ спретнаха акция в защита на „Труд“; партията може да последва съдбата на вестника в напускането на офисите

*** Водещите вечерни вести на 7 декември ***

ГЕРБ спретнаха флашмоб пред Министерството на културата в поддръжка на вестник "Труд " и работещите в медията.

„ Дойдохме да постелем стълбите на властта с „ Труд “, явно това е фантазия на президента Радев “, съобщи Любен Дилов-син от ПГ на ГЕРБ.

Дилов и други политици от ГЕРБ, измежду които – Асен Балтов, Костадин Ангелов и Тома Биков, раздадоха днешния брой на вестника.

***

„ Имало е една наклонност къде и по какъв начин всеки да се почувства добре във връзка с неплащането на каквито и да е средства. Нещата не са чак толкоз учудващи ".

Той съобщи, че по време на чуването му в сряда в Народното събрание ще призове ГЕРБ да освободи двата етажа в постройката на НДК, където се обитава партийната централа.

"Време е да се пристъпи към освобождение, защото от 2009-а година са употребени изцяло гратис. Ако ги изчислим по цените в региона, това значи 6 млн. лв. загуба за интервала на прилагане. Ще приказвам с регионалния шеф, с цел да може да се откри едно почтено място за партия ГЕРБ ".

***

***

„ „ Нарушаване на свободата на словото “ имаше, когато представители на държавното управление Борисов 3 намерено в ефир заплашваха публицисти с уволняване.

В проблема с „ Труд” има извеждане на извършител, който безочливо и дълготрайно не си заплаща дължимото. Както мен биха ме извели, както вас, както всеки един различен извършител. Законите са идентични за всички “.

***

Възможно е Кирил Петков да бъде министър-председател, Асен Василев от „ Продължаваме промяната” да оглави финансовото министерство, Калина Константинова да бъде министър без портфейл, а Бойко Рашков да резервира поста си като министър на вътрешните работи. Николай Денков също да остане вероятно министър на образованието, а Даниел Лорер да оглави новото министерство на нововъведенията и растежа.

***

***

Европейският клон на Световната здравна организация съобщи, че наложителната имунизация против ковид ще бъде "краен вид " за преодоляване на пандемията и ще се осъществя, когато всички останали старания се провалят.

***

Санкционирането от Съединени американски щати на общо шестима български жители на 2 юни за "огромната им роля за корупцията в България " попадна като образец в първата американска Стратегия за битка с корупцията, публикувана късно в понеделник като документ, обвързван с националната сигурност.

***

Започнаха договарянията сред президентите на Съединени американски щати Джо Байдън и Русия Владимир Путин.

Двамата водачи разискват настоящи въпроси по видеоконферентна връзка в закрит формат.

Държавните глави първоначално си размениха обичайни любезности. Путин се усмихна на събеседника си, а той му отговори: Радвам се да ви видя.

Сред дискутираните тематики участват двустранните връзки, международната пандемия от COVID-19 и други.

***

Западът би трябвало да изпрати мощно обръщение към Русия, с цел да попречи на Кремъл да нахлуе в Украйна, в това число посредством премахване на Русия от системата СУИФТ (SWIFT, Общност за световна междубанкова финансова телекомуникация и разплащане), въвеждане на наказания против тръбопровода "Северен поток 2 " и укрепване на източния фланг на НАТО, сподели през днешния ден латвийският външен министър Едгарс Ринкевич в изявление за Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Русия би трябвало авансово да знае каква е икономическата цена ", съобщи Ринкевич, който е външен министър от 2011 година, сподели, че не е ясно дали Владимир Путин просто се пробва да изпита решимостта на Запада, или Кремъл възнамерява пълномащабна инвазия на Украйна. "Може би би трябвало да бъде употребена астрологията или някоя друга по-точна просвета. Но аз имам вяра, че за Русия и президента Путин Украйна е витално значима част от визията за велика Русия ", сподели той.

***

Журналистът Джамал Хашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, е бил погубен от саудитски сътрудници при посещаване в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.

Останките му към момента не са открити.

Смята се, че след убийството, тялото на журналиста е било разчленено и унищожено.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР