*** Водещите вечерни новини на 20 януари *** Обсъжда се

...
*** Водещите вечерни новини на 20 януари *** Обсъжда се
Коментари Харесай

Водещите новини! По-строги мерки в София от 26 януари? Депутатите викат Цацаров на изслушване

*** Водещите вечерни вести на 20 януари ***

Обсъжда се новите противоепидемични ограничения в София да влязат в действие от 26 януари, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Утре софийският регионален щаб ще разисква възможното краткотрайно ограничение на работата на обектите със значение за публичното здраве, заведения за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма, като Столичната районна здравна ревизия /СРЗИ/ предлага те да работят при 50 на 100 от потенциала си.

Друга мярка, която оферират от СРЗИ, е краткотрайното ограничение на работното време на тези обекти до 22.00 ч., с достъп със зелен документ.

***

Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията реши на съвещанието си през днешния ден, че ще предложения за чуване ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ Сотир Цацаров.

***

По време на следствието полицията арестува на 17 януари т.г. 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов. Те са безработни, имат и други прегрешения. Преди години Гарабед Веринян е регистриран в полицията за бракониерски лов и иманярство, само че не е осъждан. Михаил Михов има присъда от 1993 година за документна машинация, когато като чиновник на митницата подкрепил различен човек да се снабди с парична сума в огромни размери посредством преместване на артикули. Двамата мъже са създали признания.

***

Мъж наби служителка от офис на Изипей в пловдивското село Ръжево Конаре и отмъкна 6 000 лв..

Ударът обирджията осъществил в понеделник по здрач, минути след края на работното време на офиса, оповестява "Марица ", базирайки се на хора от селото.

***

В резултат на подхванати незабавни дейности по подаден неизвестен сигнал, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи задържаха патрулен екип на „ Пътна полиция “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

При типа на сътрудниците си двамата униформени изхвърлили кутийка, в която е имало банкноти в левове. Задържането е осъществено малко след 14.30 в региона на бул. „ Сливница “. Според признатото известие двама пътни служители на реда спрели за инспекция водач на лек автомобил, който им дал 20 лева, с цел да избегне глоба.

***

След като е пуснат битият юноша дружно с майка си е подал тъжба, че има още взели участие в побоя. По думите му последвали закани от полицията.

***

„ Първо желая да кажа, че към този момент имаме съответни ограничения, които се взеха във връзка с цените на тока и газа откъм подкрепяне на бизнеса и битовите консуматори. Докато мораториумът е в действие, битовите консуматори няма да заплащат по-високи сметки за ток, а поради ограниченията за финансова поддръжка на ЕРП сдруженията чакаме, когато мораториумът падне, да няма шоково повишаване “.

***

***

Нападателят е съумял да избяга.

Полицията е подхванала широкомащабна акция за залавяне на нападателя. Засега е известно, че Уйгун и преди е тормозел здравната сестра, само че претекстовете за убийството не са ясни.

***

„ Не се съмнявайте, че в случай че Русия извърши каквото и да било навлизане в Украйна, в какъвто и да е мащаб, каквото и да е, мисля, че това би било злополука освен за Украйна, а и за Русия. Това би било злополука за света ", сподели Джонсън пред публицисти от електронни медии. Обединеното кралство стои изрично зад суверенитета и целостта на Украйна ", уточни Джонсън.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР