*** Водещите вечерни новини на 10 януари *** Софийската районна

...
*** Водещите вечерни новини на 10 януари *** Софийската районна
Коментари Харесай

Водещите новини! Прокуратурата се самосезира за заплахите срещу журналиста Атанас Чобанов; Папата защити ваксините срещу COVID-19

*** Водещите вечерни вести на 10 януари ***

Софийската районна прокуратура се самосезира по отношение на изявлениe на журналиста Атанас Чобанов, че по отношение на него е отправена опасност, оповестиха от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор по случая ще извърши персонална инспекция, а Чобанов ще бъде свикан, с цел да даде пояснения.

Журналистът разгласява на 9 януари в обществените мрежи информация, че е е получил сигнал за опасност по отношение на него. По-рано през днешния ден стана известно, че Движение за права и свободи ще сезира Държавната организация "Национална сигурност " (ДАНС) по отношение на изказванията на Атанас Чобанов.

***

Папа Франциск прикани през днешния ден интернационалната общественост "да продължи напъните " в поддръжка на имунизацията и съобщи, че пандемията постанова "лечение с действителност " заради разпространението на "необоснована информация ", съобщи Франс прес.

„ Важно е да продължим напъните, с цел да бъде популацията ваксинирано допустимо в най-голяма степен. Това изисква многостранен ангажимент на персонално, на политическо ниво и от страна на цялата интернационална общественост “, съобщи тази заран Светият отец, отправяйки поздравления към дипломатическия корпус, и изрази благопожелание "цялото население на света да има еднакъв достъп до съществени медицински грижи и до имунизациите “.

***

„ Днес ми се обрисува огромно бягане и няма да мога да пиша за ситуацията. Но както е тръгнало, ще се изправя фронтално против Омикрон вълната. За какво иде тирада, ще разберете в идващите дни ", предизвести той.

***

Различни са изискванията за използването на бустерна доза на Янсен в границите на имунизационния проект, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Бустерна доза от имунизацията на Janssen против COVID-19 може да бъде приложена 2 месеца след първа имунизация със същата ваксина.

Тя може да бъде приложена и след завършван имунизационен курс с иРНК имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna. В тези случаи обаче интервалът за използване на бустерната доза е 3 месеца.

***

***

Наблюдаващият прокурор в СГП е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа и му е наложил възбрана за овакантяване на рамките на Република България.

Обвиняемият е разгласен за общодържавно търсене.

***

Той е упрекнат за това, че е направил опит съзнателно да умъртви 50-годишна жена, само че опитът е останал незавършен, заради независещи от дееца аргументи. Пострадалата е призната в болнично заведение, където ѝ е оказана квалифицирана здравна помощ, оповестяват от държавното обвиняване.

***

През нощта и на следващия ден се чака намаляване на температурите и съвсем на всички места дъждът ще минава в сняг. Метеорологичната прогноза е за обилни количества в Предбалкана, Рило-Родопската област и в Югоизточна България, като в по-голямата част от страната ще се образува и снежна завивка, оповестяват от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

***

Съединени американски щати и Русия приключиха договарянията си по въпросите на стратегическата сигурност, заяви американският Държавен департамент, представен от Ройтерс.

Двете страни ще дадат брифинги за медиите след договарянията, състояли се в Женева. Вашингтон се надяваше диалозите да предотвратят заплахата от ново съветско навлизане в Украйна, без да отстъпва пред широкообхватните претенции на Кремъл, свързани със сигурността, отбелязва Българска телеграфна агенция.

***

Сасоли е показал съществени затруднения, свързани с работата на имунната му система, се прецизира в известието. Той е бил признат в болница в родната му Италия.

Председателят на Екологичен потенциал боледува дълготрайно предходната година и се наложи да постъпи в болница - във Франция и в Италия. В края на годината той възобнови работата си и участваше в срещи онлайн, както и в сесия на Екологичен потенциал в Страсбург.

***

Пилот, който се разруши с дребен аероплан на железопътна линия, беше изваден жив от останките на пилотираната от него машина от група служители на реда в Лос Анджелис, малко преди да премине пътнически трен, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

***

Земетресение от 6,9 по Рихтер е срутило част от Великата китайска стена, оповестява Радио Китай.

9 души са получили пострадвания по време на земетресението. То е раздрусало окръг Мънюен в северозападната провинция Цинхай в събота. Осем от ранените са изписани от болница, а един остава под здравно наблюдаване.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР