Водещите съветници на американския президент Доналд Тръмп обсъждат въвеждането на

...
Водещите съветници на американския президент Доналд Тръмп обсъждат въвеждането на
Коментари Харесай

Напрежението расте, САЩ готвят да ударят Китай със санкции

Водещите съветници на американския президент Доналд Тръмп разискват въвеждането на наказания против Китай, оповестява „ Политико “ (Politico), базирайки се на два разнообразни източника от администрацията във Вашингтон.

През уикенда е извършена изключителна среща по въпроса, като през днешния ден разискването му ще продължи. Окончателното решение би трябвало да бъде взето още тази седмица.

"Гардиън ": Задава се сериозен спор сред Съединени американски щати и Китай

Китай: Съединени американски щати нарушиха суверенитета ни

Северна Корея с нова ракета, към този момент може да удари Ню Йорк

Разглежда се необятен набор от благоприятни условия, в това число ограничавания в областта на търговията и стопански наказания. Засега Тръмп не е решил какъв тъкмо да е пакетът от наказателни ограничения.

Американският президент е уверен, че Китай не прави задоволително, с цел да принуди КНДР да се откаже от своята нуклеарна стратегия и ракетни тествания. Напрежението се ускори откакто в петък Северна Корея още веднъж изстреля балистична ракета, а в отговор Съединени американски щати пратиха два стратегически бомбардировача, охранявани от ескадрили изтребители над Корейския полуостров.

Междувременно Китай организира най-големия боен церемониал от две години насам, показвайки най-новите си оръжия. Това обаче не стана в Пекин, а във военна база покрай пустинята Гоби в отдалечената провинция Вътрешна Монголия.

„ Аз твърдо имам вяра, че нашата галантна войска има и увереността и способността да победи всеки нахлул враг”, съобщи в послание по време на парада китайският президент Си Дзинпин.

Едно от основните обещания в предизборната акция на Тръмп през предходната година беше въвеждането на ограничения против нелоялните търговски и валутни практики на китайците.

„ Много съм отчаян от Китай. Нашите глупави предишни водачи им позволяваха да вършат стотици милиарди долари годишно от търговията, а те не вършат нищо за нас със Северна Корея, единствено приказват. Няма да позволим това да продължи. Китай елементарно можеше да реши този проблем!”, написа Тръмп в „ Туитър” през уикенда.

Той описа през април пред „ Уолстрийт джърнъл “ (The Wall Street Journal), че по време на срещата си във Флорида с китайския водач Си Цзинпин е предложил да направи отстъпки в комерсиалната политика в подмяна на преустановяване на нуклеарната и ракетна стратегия на КНДР.

Някои от главните съветници на американския президент, като Стивън Милър, основният пълководец Стивън Банън и отговарящият за търговията Питър Наваро, от дълго време упорстват за по-твърда политика против Китай.

I am very disappointed in China. Our foolish past leaders have allowed them to make hundreds of billions of dollars a year in trade, yet...
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 29, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР