*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 2

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 2
Коментари Харесай

Водещите новини! Новият парламент се събира утре, една от договорките за коалиция – председателят му да се сменя всяка година

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 2 декември ***

Новото, 47-мо Народно заседание се събира на следващия ден - 3 декември, народните представители ще положат клетва, се показва в информация на интернет страницата на Народното събрание.

Първото съвещание на новоизбраното Народно събрание е свикано с декрет номер 284 на президента Румен Радев и ще стартира в 9.00 часа в постройката на пл. "Народно заседание " 2. Предвижда се то да бъде излъчено директно по Българска национална телевизия и БНР.

***

Председателят на Народното събрание да се сменя всяка година на ротационен принцип. За това са се договорили четирите обединения, договарящи за сформиране на държавно управление – „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “, съобщи БНР.

Идеята е при цялостен мандат всяка от четирите обединения да има ръководител на Народното събрание.

***

***

Антикорупционният фонд /АКФ/ адресира Открито писмо до народните представители от 47-ото Народно заседание, в което упорства за задълбочена и щателна инспекция на работата на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество /КПКОНПИ/.

АКФ счита, че е извънредно значимо да се направи подробен разбор на действителния резултат от работата на КПКОНПИ и този разбор би трябвало да даде явен отговор защо данъкоплатците устоят подобен профилиран орган. Писмото на АКФ до народните представители съдържа 10 съответни въпроса по отношение на работата на КПКОНПИ.

***

Големият въпрос е по какъв начин да върнем всички деца в клас. Очаквахме двукратно тестване за всички възпитаници. Ние получаваме двукратно по-малко. Говорихме с министъра на опазването на здравето за метод, по който могат всички възпитаници д се върнат в клас. Това съобщи в студиото на утринния блок на БТВ министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

***

В Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ в София е направено всичко, с цел да бъде избавено умрялото от менингит дете. Това заяви за БНР шефът доктор Благомир Здравков.

„ Всъщност в нашата болница са направени всички реанимационни мероприятия. За страдание при нас то умря “, осведоми доктор Здравков.

***

***

Окръжна прокуратура в Плевен работи по изясняване на събитията към ликвидиране на малолетен от Кнежа. Това потвърдиха за Българска телеграфна агенция от прокуратурата.

Има арестувани от полицията и се ревизира тяхната съпричастност, сега се работи по горещи следи.

Няма напрежение в града, прибавиха от прокуратурата.

Подробности към тежкия случай ще бъдат оповестени през днешния ден по-късно на конференция.

***

"Съдебна медицина " освобождава телата на 45-мата починали в тежката злополуката с рейс на автомагистрала "Струма ".

Очаква се те да бъдат превозени до Скопие с боен аероплан.

***

Гръцкият парламент одобри законодателна корекция, предвиждаща имунизирането против КОВИД-19 да стане наложително за хората над 60 години, предадоха организациите.

***

Полската ръководеща консервативна партия отхвърли по време на парламентарни диспути законодателно предложение, криминализиращо аборта като ликвидиране. Според нея предлагането е извънредно и "неприемливо " и може да докара до обществени безредици, съобщи Асошиейтед прес.

Автор на предлагането е неправителствена организация, бореща се против абортите, на име Фондация "В поддръжка на правото на живот ". То планува наказване от пет до 25 години затвор, а в някои случаи и доживотна присъда за аборт или помагане на жена да получи подобен.

***

Талибаните още веднъж приканиха Съединени американски щати да деблокират милиарди долари замразени афганистански активи след двудневни договаряния в Доха в миг, когато Афганистан се бори със сериозна филантропична и икономическа рецесия, съобщи Франс прес.

Правителството на талибаните настоя също за унищожаване на глобите по време на двустранните срещи, водени от талибанския министър на външните работи Амир Хан Мутаки и специфичния представител на Съединени американски щати за Афганистан Том Уест.

***

"Спусъкът не беше пернат. Не съм дърпал спусъка ", сподели артистът пред журналиста от телевизия Ей Би Си Джордж Стефанопулос, съгласно фрагмент от изявлението, което ще бъде излъчено през днешния ден.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР