*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 29

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 29
Коментари Харесай

Водещите новини! Руският газ е поскъпнал с 900% за 18 месеца, но работодателите държат да си купуваме от „Газпром“

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 29 април ***

 

След като през вчерашния ден Нинова и работодатели се изрекоха, че би трябвало да възстановим контракта с „ Газпром “ (които едностранно го прекратиха, само че путиновите проксита упорстват, че някак си ние сме отговорни за това), през днешния ден стана ясно, че за година и половина съветският газ е поскъпнал с 900%. 

Въпреки това работодателите твърдо упорстват да се възвърне договорът с „ Газпром “, тъй като било в полза на България, макар че им беше неведнъж обяснено, че това е нарушаване на глобите на Европейски Съюз и съставлява бойкот на единните дейности на Съюза и всичките ни сътрудници. 

„ Всеки месец съветският газ нараства и за година и половина е поскъпнал 900% “. Това съобщи пред Нова телевизия Георги Ангелов.

По думите му съветският газ ни източва, мачка бизнеса и семействата. Най-евтиният газ в Европа е в Испания, която се зарежда с полутечен и азербайджански газ.

От своя страна основният секретар на БТПП Васил Тодоров съобщи, че не знае в какво се състои ясният проект на държавното управление за газовите доставки.

Това, което виждаме, е, че всяко ново нещо, което ни се предлага, е на нова цена, уточни Тодоров.

БТПП настоя за възобновяване на връзките с „ Газпром “.

***

За месец май са контрактувани различни доставки на природен газ, които да заменят изчезналите количества природен газ от " Газпром ". Това сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов.

***

Кое не е ясно на путинистите?

" Газ ще има, хората не трябва да се тормозят, не се обрисува да стопира в България синьото гориво, може да се обезпечи цялото ползване ", това сподели в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS Кирил Темелков, зам.-председател на Българската газова асоциация, някогашен началник " Булгаргаз ".

" Дори и да отидем на спотовите цени на газа на европейския пазар, тя ще се вдигне с 20-25 %, не виждам по какъв начин може да се стигне до 40% ", безапелационен е Темелков за цената на газа у нас.

***

Съединени американски щати чакат ясно всички страни да заявят позицията си в тази война. Времето за снишаващи се, чакащи бурята да отмине, свърши. 

***

Нинова изрично декларира позицията си в тази война.

***

***

Позицията е ясна. 

***

***

Ето какво вършат наследниците на Златната орда – отвличат филантропични служащи. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР