*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 28

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 28
Коментари Харесай

Водещите новини! Няма да има консултации на ПП и БСП с президента. Има ли връзка между ДПС и „Възраждане“?

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 28 юни ***

 

След края на консултациите с партия „ Възраждане " президентът Румен Радев съобщи, че следва да връчи мандат за сформиране на кабинет в границите на този парламент на първата политическа мощ – Политическа партия.

Той съобщи, че с диалога с „ Възраждане “ се поставя завършек на договарянията, което значи, че Политическа партия и Българска социалистическа партия няма да имат час за среща, откакто през вчерашния ден не отидоха на „ Дондуков “ 2, заявявайки, че доста по-важно за страната е да вземат участие в бюджетната комисия, до момента в който се гледа актуализацията на бюджета, а не да се срещат с президента в комфортно за него време. 

Партиите обявиха предпочитание да се срещнат с Радев, откакто той се прибере от Мадрид. Очевидно обаче той няма предпочитание да се среща с тях, когато те могат, откакто изпуснаха часа си за среща, когато той искаше. 

Очаква се връчването на мандата да е напълно скоро, което пък ще „ изяде “ от времето за съвещания на Политическа партия с други обединения и – както се чака – самостоятелни също. 

***

***

Това е първият дефолт на Русия по външния й дълг от времената на болшевишката гражданска война.

***

Само увещание за „ освободители “…

***

Той е провел изключително Общо заседание на сдружението и е разпределил дял на самия себе си в размер на 79 800 лв. от насъбраната и неразпределена облага за 2015 и 2016 година

***

Още един потърпевш описа за сина на зам.-окръжния прокурор на Перник.

„ Направиха ни конспирация и напълно другарски ме викна на открито. След което, до момента в който си приказваме, стартира да ме удря с железен бокс най-вече в лицето. След това ме събори на земята и стартира да ме рита. Разби ми устата, носа и ми разцепи ухото ”, описа пред Нова телевизия потърпевшият.

Пострадалият споделя, че Васил Михайлов го е нападал преди няколко месеца поради слух, че е обсъждал приятелката му. Въпреки белезите от побоя, мъжът не подава тъжба. Страхува се и да застане с лицето си пред камера.

***

Разсекретиха диалог сред френския президент Еманюел Макрон и съветския му сътрудник Владимир Путин, в който проличава раздразнението на съветския президент. Той се е провел дни преди старта на войната в Украйна и демонстрира напрежението сред двамата водачи, написа изданието „ Фигаро “.

Разговорът ще бъде излъчен в документалния филм „ Президент, Европа и война “, режисиран от журналиста Ги Лагаш и дава дипломатически подтекст за последните шест месеца на Макрон в Елисейския замък. Разговорът съставлява яростна замяна на реплики сред двамата президенти. Макрон е корав в решенията си, само че Владимир Путин не се отхвърля и дори се изнервя, казвайки на френския президент „ Слушай ме доста деликатно “.

***

Компанията " Сименс мобилити " (Siemens Mobility) ще строи влакове, задвижвани с водород, които ще се движат по железопътната мрежа на градската агломерация Берлин-Бранденбург, заяви Си Ен Би Си.

От " Сименс мобилити " оповестиха, че железопътната компания " Нидербарнимер айзенбан " (Niederbarnimer Eisenbahn) им е упълномощила поръчка, която включва доставката на седем влакови композиции, модел " Мирео плъс ейч " (Mireo Plus H). Те ще бъдат снабдени с водородни горивни кафези и с литиево-йонни акумулатори. Предвижда се да бъдат пуснати в употреба през декември 2024 година

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР