*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 26

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 26
Коментари Харесай

Водещите новини! Правилата не важат за депутатите; България може да се включи в учение на НАТО

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 26 януари ***

Приемането на правила, които изискват някаква форма на дискомфорт или „ стягане на колана “ от страна на хората, се оказа, че важат единствено за хората, само че не и за депутатите. За тях няма даже механизъм, по който да бъдат следени или глобени.

„ Народните представители ще влязат и ще стартират работа. Решението за зелен документ няма по какъв начин да бъде наложено. Няма ограничения, които да предотвратят влизането на народни представители без документи. Не съществува и глоба. Това решение не е част от правилника на Народно събрание, нито от Конституцията “.

Това съобщи Пламен Киров, някогашен парламентарен арбитър, в студиото на утринния блок на NOVA.

***

Първи, които се възползваха от това, са хората от „ Възраждане “, част от които, припомняме – се оказа, че имат ваксини и зелени документи, само че не желаят да ги използват…

Групата на "Възраждане " демонстративно влязоха в Народното събрание, без да дават зелени документи и проби, в прорез с разпоредбите.

***

„ По думите му позицията на България във връзка напрежението сред НАТО и Русия би трябвало да пази националния интерес с цялостното схващане на обстановката и на стадия на развиване на българската войска. Позицията ни би трябвало да е съобразена с целия пакет от дипломатически старания, както и с опцията да се укрепят военните сили на България “.

***

Народното събрание ще заседава изключително през днешния ден следобяд. То беше свикано по искане на ГЕРБ-СДС и е планувано за 15:30 ч.

Темата е спорът Русия-Украйна, провокирал напрежение сред НАТО и Руска федерация, както и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на наша територия.

***

***

„ Няма в допълнение въоръжение на НАТО в България. Всичко е в границите на отговорностите към Алианса “.

Михнев акцентира, че България към този момент не се ръководи от персони, а от Министерски съвет и институции.

***

Американският президент Джо Байдън съобщи, че обмисля да наложи лични наказания против Владимир Путин, в случай че Русия предприеме инвазия в Украйна, оповестява The Guardian.

Според американския президент вероятно навлизане на Русия в Украйна би било най-голямата инвазия след Втората международна война и ще промени света.

Високопоставен американски чиновник изложи вероятни стопански наказания против Кремъл, които "ще имат големи последствия ", по-големи от тези, които бяха приложени през 2014 година при анексирането на Крим от Русия.

***

След като митингите взеха десетки жертви, президентът Касим-Жомарт Токаев оглави еднолично Съвета за национална сигурност и изиска военна помощ от Русия.

***

Ситуацията в Турция последователно се възстановява. Летището на Истанбул възобновява работа след изобилния снеговалеж, който го затвори за ден, оповестява БНР.

Виелицата, която засегна Истанбул предишния уикенд, сковава трафика и спря главните услуги в 16-милионния град, като някои елементи от мегаполиса бяха покрити от 85 сантиметра сняг.

***

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси разгласи нощес, че през есента ще се кандидатира за нов 19-и мандат в Камарата. Тя обаче на посочи дали ще се стреми да резервира водещата си роля в Демократическата партия, от която е казвала, че ще се откаже, съобщи Ройтерс.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР