*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 25

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 25
Коментари Харесай

Водещите новини! БСП ще съобщят решението си за мандата в сряда. ЕС трябва да започне подготовка за новата COVID вълнà

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 25 юли ***

 

Лидерите на към този момент тройната коалиция, от която се отхвърлиха по-рано Има Такъв Народ, излязоха през задния вход на Министерския съвет.

Изявления се чакат през днешния ден от мандатоносителя Българска социалистическа партия след съвещанието на Изпълнителното бюро. Във вторник социалистите ще имат и Национален съвет. А в сряда от левицата ще оповестят дали ще върнат мандата изпълнен или не.

***

Не знам от тук нататък какви ходове са вероятни. От тук нататък са юристите и не знам какво ще последва, в случай че не можем да изберем ръководител на КЕВР. Това сподели депутатът от „ Демократична България “ Георги Ганев в ефира на Нова телевизия.

Той по-скоро е последовател на тезата на Сашо Дончев, че ситуацията не е толкоз ужасно. „ Би трябвало да се откри отговор на въпроса до каква степен КЕВР може да взема решения без ръководител. Но това би трябвало да го кажат юристите “, съобщи Ганев.

***

***

Премиерът в оставка Кирил Петков ще връчи през днешния ден грамоти на възпитаници и техните ръководители за реализирани високи резултати на интернационалните олимпиади и надпревари, извършени през 2022 година

Това оповестиха от държавната пресслужба.

На събитието ще участва и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

***

Д-р Аспарух Илиев предложи хората да си създадат втори бустер в този момент, тъй като Коронавирус вълната е в разгара си. По думите му Омикрон протича по-леко, само че въпреки всичко може да бъде рисков за непреболедували и неимунизирани.

***

248,43 на 100 хиляди души доближи двуседмичната заболеваемост от COVID-19 у нас. Това демонстрира информация в системата на здравните управляващи, представена от Дарик.

***

Здравният еврокомисар също по този начин предизвести, че няма място за блаженство, наблягайки, че пандемията не е завършила.

„ За страдание пандемията сподели обезпокоително нарастване в няколко страни ", сподели тя пред държавното радио на Кипър, представена от Ройтерс.

„ През последните два месеца се подготвяхме за есента и зимата, изцяло осъзнавайки, че идната пандемична вълна не може и не би трябвало да натоварва в допълнение нашите стопански системи или нашите общества, изключително във времена, когато сме наранени от съветската военна инвазия в Украйна и от високата инфлация ", уточни Кириакиду.

***

Едно доста дълги години отлагано решение за сигурността на българите най-сетне се случва

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР