*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 25

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 25
Коментари Харесай

Водещите новини! „Путин е убиец“ върху Альоша в Бургас; военен министър: Путин няма да се ограничи с Украйна

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 25 февруари ***

 

Паметникът на Альоша в Бургас осъмна с надписи. С червен спрей e изписано Катин, Гладомор, Белене.

Няколко украинци, които живеят непрекъснато в Бургас, излязоха на митинг против войната, която стартира през вчерашния ден.

За на следващия ден се готви нов митинг пред паметника.

***

***

По думите на министъра на защитата на Обединеното кралство стопанинът  на Кремъл е изгубил връзка с действителността. " Този човек живее с вътрешното си разбиране, че Литва, Латвия и Естония не са независими страни и евентуално идната нападателна стъпка на Русия ще бъде ориентирана към тези членки на НАТО ", съобщи Уолъс.

Министърът на въпрос дали Англия ще прати военна помощ на Украйна съобщи: Въпреки че Обединеното кралство  оказва помощ всеобхватна помощ на тази страна от 2008 година, ние няма да пратим наши бойци там.

***

***

Тайван ще се причисли към " демократичните страни " в налагането на наказания на Русия поради нахлуването в Украйна, съобщи държавното управление, представено от „ Ройтерс “.

***

За разлика от другари на режима

***

Тези са ясни…

***

Цената на природния газ в Европа се намали с 19,40 %, демонстрират данните на интернационалната борса ICE, представени от Българска телеграфна агенция, при отварянето й тази заран.

***

„ Реакцията на посолството ни в Киев не може да се назова несъответстваща. Пътуват 4 рейса към украинската столица, с цел да изтеглят българите там. " Това сподели пред бТВ шефът на пресцентъра на външното ни министерство “.

***

***

***

Бившият първенец по бокс в тежка категория и кмет на украинската столица Киев Виталий Кличко съобщи, че ще вземе оръжие дружно със своя брат Владимир Кличко, с цел да се бие в " кървавата война ", която ще последва след нахлуването на Русия в Украйна, оповестява Нова телевизия.

Виталий Кличко, който е кмет на украинската столица от 2014 година, съобщи, че е подготвен да се бие. „ Нямам различен избор, би трябвало да го направя. Ще се удрям “, сподели 50-годишният мъж за „ Добро утро, Англия “ на ITV.

Той сподели още, че Киев е заплашен и главният приоритет е да работи с полицията и военните сили за поддръжка на инфраструктурата, доставката на електричество, газ и вода за жителите.

Кличко добави, че цивилните са подготвени да пазят Киев като бойци. „ Вярвам в Украйна. Вярвам в моята страна и имам вяра в моя народ “, сподели той.

***

Пред консулството на България в Одеса дойде първият рейс, с който през днешния ден ще бъдат евакуирани записаните 150 българи.

***

„ Българската страна дължи опрощение на украинския народ. “ Това разяснява пред бТВ политологът Димитър Аврамов.

„ От няколко години ние обслужваме геополитическата тактика на Москва да вози газ през Балканите към политическото си протеже Сърбия. Ликвидирахме едно добре стоящо трасе през Украйна за Европа и улеснихме военна инвазия в Украйна “, сподели той.

По думите му Янев се държи несъответстващо, тъй като вместо да приготвя отбранителните качества на страната, той успокоява протестиращи за мир.

***

Да се вкара проучване на Георги Марков и неговите „ Задочни репортажи “ в учебно заведение и в университета. Да може най-сетне да израсте едно потомство, което да разбере от какво ни е освободила „ освободителката “ – от достолепието ни, от независимостта ни, от бъдещето ни, от литературата ни, от изкуството ни, от мощната ни стопанска система, от духа ни, от героите ни.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР