*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 24

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 24
Коментари Харесай

Водещите новини! Бивш шеф на разузнаването: „Аз бих изгонил руския посланик“; посещение на премиера на Македония у нас

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 24 януари ***

Журналистът и някогашен сътрудник на БНР и Българска национална телевизия в Москва Валерий Тодоров и някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров разясниха напрежението сред Русия и НАТО.

„ Приемам думите за изтеглянето на частите на НАТО от България и Румъния като провокация, тъй като няма такива бази “.

***

Според Шаламанов провокациите ще продължат и ще бъдат фокусирани върху страната ни, защото се е откроила като слаб детайл в Алианса.

***

Република Северна Македония напълно поддържа суверенитета и териториалниата целокупност на Украйна. Нашите институции наблюдават протичащото се към Украйна, обвързвано с разполагането на въоръжени сили от страна на Руската федерация по границата, посочи министърът на защитата на Северна Македония Славянка Петровска по ТВ24, заяви особено за Българска телеграфна агенция организация МИА, съобщи телеграфната организация.

Това е новината на деня в Република Северна Македония, определена от Медийната осведомителна организация.

***

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски идва на публична аудиенция в България, дружно с част от министрите в кабинета му. Посещението е по покана на българския министър-председател Кирил Петков.

Официална гала ще се организира на площад „ Св. Александър Невски “. Двамата министър председатели ще положат венци пред Паметника на Незнайния боец. Целта е двете страни да изгладят противоречивите исторически моменти и напрежението към езика на омразата в Скопие.

***

2847 са новите случаи на ковид у нас, сочат обновените данни на Единния информативен портал. Това са над 21 % от направените 13 268 теста.

28 са умрелите за последните 24 часа, като никой от тях не е бил със приключен имунизационен курс.

***

Лекарите от Коронавирус зоната в болница „ Лозенец “ признаха, че загубата на човешки животи е всекидневие.

„ От 22 интензивни кревати в този момент едвам пет са свободни, което прави към 80% претовареност. Все още не сме влезнали във етапа, когато се чакат смъртните случаи от „ Омикрон “, само че евентуално това ще настъпи напълно скоро “, сподели пред бТВ доктор Ясен Мутафов.

***

По думите му новият вид е най-заразният от всички до момента, само че пък въпреки това води до минимум интензивни случаи. Това съгласно Гейтс е добра вест, тъй като по-големият брой инфектирани ще разреши пандемията да завърши още тази година.

По-голямата част от тежките случаи на Омикрон са при неимунизирани хора. Но един път щом мине през всички страни по света, до края на годината ще имаме много по-малко нови случаи, заради което чакам COVID-19 да се трансформира в сезонен грип, счита Бил Гейтс, представен от „ Ла Вангардиа “.

***

От през днешния ден във всички здания на Министерството на образованието и науката (МОН) се влиза единствено със „ зелен документ “ – годен документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване. Бързият антигенен тест ще е годен до 48 часа, а PCR пробата - до 72 часа.

***

***

Космическият уред "ИнСайт " на НАСА сполучливо възвърна функционалностите си, откакто беше включен на безвреден режим поради мощна прашна стихия на Марс, заяви уеб сайтът Спейс.

Захранваният със слънчева светлина уред трябваше да понижи работата си на 7 януари, с цел да пести сила. Той към този момент се върна към "по-нормална активност ", само че научни проучвания ще стартира, когато има задоволително сила.

НАСА очакваше "ИнСайт " да е в безвреден режим единствено седмица. Намалялото зареждане може да е проблем за научната активност на апарата и през идващите месеци.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР