*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 23
Коментари Харесай

Водещите новини! МВР вижда данни за престъпление при цената на тока. Военна техника се движи от Беларус към Украйна

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 23 март ***

 

ГДНП предава на прокуратурата материалите от инспекцията за цената на електрическата енергия.

Проверката стартира през септември 2021 година и бе инициирана след сигнал за голословно висока цена на електрическата енергия, предлагана на платформата за търговия на Българската самостоятелна енергийна борса в сегмента „ Ден напред “. Обект на инспекцията бе интервалът сред месеците юни и август 2021 година, когато цената е варирала в необятен диапазон и в някои часове е достигала до 400 лева за MWh.

***

Ешелон с военна техника е потеглил нощес от Беларус към украинската граница, заяви украинската организация УНИАН, като се базира на беларуски железничари, написа БНР. Още в неделя украинското министерство на защитата заяви, че има признаци за подготовка на беларуската войска за навлизане в Украйна.

Според оценката на боен от НАТО, поискал анонимност, вероятността Беларус да се причисли към военните дейности нараства, защото Путин се нуждае от спомагателни сили, заяви Си Ен Ен.

***

Полша гони 45-ма съветски дипломати поради шпионска активност, съобщи варшавският  информационен портал Онет.

Тази заран външното министерство на членката на НАТО и Европейски Съюз е привикало посланика на Москва Владимир Андреев, на който е била връчена вербална нота.

По-рано през днешния ден РИА Новости заяви, че поради съмнения за  шпионаж в интерес на Русия е бил задържан служител във варшавска работа за гражданското положение.

***

Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в атомната електроцентрала в Чернобил, която, наред с други неща, работи за възстановяване на ръководството на радиоактивните боклуци, заяви украинската държавна организация, отговаряща за неразрешената за достъп зона на Чернобил, заяви Асошиейтед прес.

***

Безплатни електронни учебници на украински език от 1-ви до 12-и клас ще бъдат налични за бежанците у нас.

Инициативата е на Европейската асоциация на издателите на учебници. В нея членуват представители от 27 страни. Инициатор на акцията е огромно украинско издателство, член на асоциацията. Включени са издателства от страните, в които има бежанци от войната.

***

„ В деня, в който се заклехме, КЕВР предложи голямо нарастване на цената на газа и тока, тъкмо при започване на отоплителния сезон, а цените на електрическата енергия на международните пазари започнаха да се повишават. 100 дни по-късно обаче КЕВР има ново управление, което следи цените да не се качват безпричинно в интерес на избрани производители “.

***

Да не забравяме за тази заплаха, не си е отишла

***

България - на прага на грипна зараза. За последните няколко дни в доста области случаите са скочили с 50%.

Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

***

Дали изчакаха светът да „ гледа на другата страна “, замечтан в проблемите към съветската война в Украйна, с цел да създадат тихомълком това?

***

Във връзка с военните дейности в Украйна и интернационалната обстановка, тренировката на 1 април ще бъде анулирана, с цел да не основава суматоха измежду популацията.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР